Test av Skullcandy Crusher ANC

Skullcandy Crusher ANC

Ett par på flera sätt unika trådlösa omslutande hörlurar.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Skullcandy
9.3

Samma datum som detta skrivs släpper Skullcandy sina nya hörlurar Crusher ANC. Vi har haft dem en tid och kan konstatera att Skullcandy har utvecklat sina superbashörlurar åt rätt håll.

ANC i produktnamnet har inget att göra med det socialdemokratiska partiet i Sydafrika med samma namn, utan med det faktum att lurarna har aktiv brusreducering av omgivande ljud. Den här gången har Skullcandy lyckats riktigt bra med att tysta ner ljud utifrån. För att höra vad exempelvis någon säger, är det bara att lägga vänster hand på den vänstra kåpan ett par-tre sekunder för att stänga av brusreduceringen. När man har pratat klart lägger man handen där igen, och ANC aktiveras. Enklaste styrningen någonsin.

En mer speciell funktion är att Crusher ANC kan anpassas efter de egna öronen. I den för övrigt alldeles utmärkta appen som hör till går det att skapa en unik ljudprofil baserad på den egna hörseln. Appen spelar upp en rad ljud, först i vänster hörlur sedan i den högra. För varje ljud anger man om man hör något eller inte. Det är i princip frågan om ett klassiskt hörseltest med pipljud. Skrämmande nog inser man raskt att alltför många toner med stigande ålder inte längre hörs. Usch. Tanken med detta är att ljudet sedan anpassas efter den här ljudprofilen. Om det fungerar är svårt att säga, men Crusher ANC har det bästa ljudet någonsin från Skullcandy. Kanske tack vare att systemet för personliga ljudprofiler är utvecklat av svenska Audiodo i Malmö.

En annan tämligen unik funktion är skjutreglaget som reglerar basljudet, eller Sensory Bass på Skullcandyspråk. Ingen annan hörlur producerar ett så mastigt basljud som Crusher ANC. I högsta inställningen vibrerar lurarna bokstavligen och i vissa låtar känns det som om det står en markvibrator på skallen. Det går helt klart att dra upp basen alldeles för mycket, till och med så mycket att man mår lätt illa. Rätt justerad är dock denna funktion underbar. Den bidrar till den mjuka och samtidigt kraftfulla ljudbild som kännetecknar Crusher ANC. Här fungerar denna funktion mycket bättre än i Skullcandy Crusher Wireless som vi testade för ett par år sedan.

Om det inte räcker med funktionalitet fungerar hörlurarna med Tiles app. Tile är kända för sina små nyckelbrickor som kan spåras via Bluetooth. Via Tiles app går det även att spåra Crusher ANC, som spelar upp ett litet ljud. Perfekt om de ligger bakom en kudde i soffan eller kvarglömda i någon väska.

Crusher ANC är trådlösa och stödjer Bluetooth 5.0. Om de 24 timmar som batteriet håller inte räcker till går det att koppla in en vanlig hörlurssladd och köra dem på det gamla sättet.

Vänta, det finns fler funktioner. Crusher ANC stödjer även digitala assistenter. Det är bara att hålla rätt knapp intryckt och be Siri eller Googleassistenten om hjälp. Det funkar oklanderligt.

Det finns bara gott att säga om Crusher ANC, nästan. Ljudkvaliteten är av hög klass, även om finsmakare av klassisk musik förmodligen tycker att de är väl bastunga och inte tillräckligt utvecklade i diskantregistret. Det går dock inte att komma ifrån att ljudbilden är härligt rund och go. Dessutom är hörlurarna mycket sköna att bära länge, så känslan av bomull kring öronen är påtaglig. Det enda som stör bilden är prislappen. En bra bit över 3 000 kronor är riktigt mastigt.


+ Sköna
+ Personlig ljudinställning
+ Härligt och unikt basljud
Svettigt dyra

Läs mer om Skullcandy Crusher ANC


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett par underbara hörlurar från basmästarna Skullcandy. Många smarta och unika funktioner, och en unik ljudbild. Rekommenderas.

Specifikationer

Märke
Skullcandy
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
24 h
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning), 3,5 mm audiokabel
Vikt
309 g