Sennhesier M2 IEBT

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless M2 IEBT

Trådlösa hörlurar av öronproppsmodell med lång batteritid och underbart ljud.

av #Hörlurar och headset #Sennheiser
7.7

Trådlösa in-ear-lurar, eller öronproppar om man så vill, låter som den ultimata hörluren för alla som vill lyssna på musik i alla lägen. Det ska förstås vara små och så lätta att de sitter kvar i öronen, frågan är bara var man ska göra av batteriet?

Sennheiser löser det med en nackbåge som dels förbinder lurarna med varandra, dels innehåller batteriet. Vinsten är att batteritiden blir klart godkänd, i detta fall hela tio timmar, och att lurarna inte försvinner om det råkar trilla ut ur öronen. De båda propparna är förbundna med nackbågen via 22 centimeter långa sladdar. Det gör konstruktionen rätt udda eftersom propparna hänger och slänger när man tar av sig hörlurarna.

Nackbågen är visserligen klädd i läder men tämligen styv och även om den inte känns när man har den på sig är den i vägen när halsduken ska på, och när vinterjackan knäpps upp i halsen hålls nackbågen nedtryckt mot axlarna och då är sladdarna till respektive propp så korta att det stramar och känns obekvämt. Utan jacka stör inte bågen alls och den känns överhuvudtaget inte. Möjligen kan man sätta nackbågen utanpå jackan, men det är inte optimalt. För den som tänker sig att sporta är inte heller den här konstruktionen särskilt bra eftersom nackbågen rör sig mycket i takt med kroppen på ett tämligen irriterande sätt.

Annars finns det inte mycket att klaga på. Ljudet är det bästa vi har hört i ett par hörlurar av öronproppsmodell och de ger oväntat bra basljud. I vissa lägen är dock basen lite väl påträngande. Mellanregistret är klart och tydligt och även diskanten är trevlig och närvarande. Byggkvaliteten är hög och nackbågen med sitt äkta läder känns nästan lyxig.

Det följer med fyra storlekar av silikonproppar att byta med och de sitter skönt i öronen utan att irritera. Hörlurarnas utformning gör att de är ovanligt lätt att ta i och hur och att få på plats på rätt sätt.

På den vänstra delen av nackbågen sitter det fyra knappar för att styra musiken och stänga av hörlurarna. Kontrollerna är lätt att hantera utan att man behöver snegla på dem. Det tar i och för sig ett tag att känna in var nackbågen hamnar, så under de första dagarna blir det en del famlande på vänster axel. Intill knapparna sitter även micro usb-porten dolt under litet lock. Det är snyggt, smart och bra gjort.


+ Bra ljud
+ Lång batteritid
+ Hög byggkvalitet
Mycket tonvikt på basljudet


Sennheiser Momentum In-Ear Wireless finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Momentum In-Ear Wireless

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Välbyggda hörlurar av öronproppsmodell med riktigt bra ljud. Nackbågen märks knappt, om man inte sportar eller tar på sig ytterjackan. Då är den i vägen.

Specifikationer

Märke
Sennheiser
Frekvensområde
15-20 000 Hz
Batteritid
10 timmar
Kabellängd
1 m (laddsladd)
Anslutning
Bluetooth 4.1, NFC
Vikt
51 g
Övrigt
4 par öronproppar, etui