Test av Sennheiser 4.50BTNC

Sennheiser HD 4.50BTNC

Ett par slutna, trådlösa hörlurar med brusreducering och riktigt bra ljud.

av #Hörlurar och headset #Sennheiser
8.5

Hörlurar är numera något av en slit och släng-produkt. Det finns ändlösa rader av varianter i butikerna och ibland känns det som om det är viktigare vad det står på dem än hur de låter.

Det bryr sig inte Sennheiser om. De vill att det ska låta bra, att de ska vara sköna och att de ska fungera länge. Allt med HD 4.50BTNC är stramt, renodlat, bra och välbyggt. Här finns inget tjafs. Inget trams. Inget bjäfs. Det är tyskt och avskalat på ett befriande sätt. De mattsvarta kåporna och detaljerna i silver ger ett sobert och tryggt intryck som fungerar i alla sammanhang.

HD 4.50BNTC är ett par slutna hörlurar med inbyggd brusreducering som stänger ute omgivande ljud. Det är något som resenärer på både flyg och bussar gillar när de vill lyssna i fred utan att störas av omgivningen. Det fina med Sennheisers hörlurar är att det går lika bra att lyssna trådlöst via Bluetooth, som med en sladd till telefonen, pc:n eller pekdatorn. De är välbyggda med en stram huvudbåge som är ganska tunt vadderad, men som gör att de sitter bra. Lurarna omsluter öronen, vilket leder till att de stänger ute mycket ljud även om brusreduceringen inte är aktiv. En nackdel är att det kan bli varm om öronen efter ett tag. De är dock sköna och det är lätt att anpassa dem efter olika huvudstorlekar.

På den högra kåpan finns det tre knappar, anslutning för audiokabeln samt en laddningsport för mikro-usb. Det brukar vara hopplöst att hitta rätt bland alla knappar på en hörlur utan att ta av sig den, men här har Sennheiser lyckats riktigt bra eftersom de tre knapparna är utformade på olika sätt. En av dem är en strömbrytare, medan mittenknappen är ett litet skjutreglage för att byta låt och styra uppspelningen. Den sista knappen är en kombinerad volymkontroll och knapp för att starta/stoppa brusreduceringen.

Ljudkvaliteten är riktigt bra. När vi byter ut våra lågprislurar häpnar vi över vilken skillnad det blir när musiken får blomma ut och det plötsligt hörs detaljer som tidigare inte märkts. Skillnaden är påtaglig och man inser att det finns ett värde i att investera i bra hörlurar avsett vilken musik man lyssnar på. När vi jämför med våra dubbelt så dyra referenslurar (Bowers & Wilkins P7) är det klart att riktigt dit når inte ljudkvaliteten, men det är inte riktigt rättvist.

Brusreduceringen är bra, även om det finns effektivare konkurrenter som får bort mer ljud. Å andra sidan finns det också konkurrenter som ger ifrån sig en svagt hissande ljud när brusreduceringen är aktiv och det finns inte här. Ljudet påverkas inte nämnvärt och tekniken fungerar verkligen. Ett stort plus är den långa batteritiden, som annars är ett aber i trådlösa hörlurar. Bortåt 20 timmar är imponerande och riktigt bra.

Det finns egentligen ingenting att klaga på. HD 4.50BTNC är värda varenda krona och de är helt enkelt väldigt trevliga att använda i vardagen.


+ Bra ljud
+ Välbyggda
+ Bra brusreducering
+ Lång batteritid


Sennheiser HD 4.50BTNC finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sennheiser HD 4.50BTNC

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sennheiser sviker inte. 4.5BTNC är ett par gedigna hörlurar som tar bort omgivande ljud på ett förnämligt sätt. Dessutom låter det riktigt bra.

Specifikationer

Märke
Sennheiser
Frekvensområde
100-10 000 Hz
Batteritid
19-25 timmar
Anslutning
2,5+3,5 mm telepropp, Bluetooth 4.0, NFC
Vikt
238 g
Övrigt
MicroUSB-kabel för laddning