Sennheiser GSP 500

Sennheiser GSP 500

Sennheiser GSP 500 är ett utmärkt headset för att ringa via Skype, titta på film och spela datorspel. Men det passar inte till allt.

av #Hörlurar och headset #Sennheiser
6.4

Sennheiser GSP 500 är ett headset som är framtaget för spel, även om det också fungerar utmärkt för videosamtal via Skype. Det fungerar även för bombastiska filmer, men det finns detaljer som inte övertygar.

Till en början är kåporna sköna kring öronen. De är stora nog för att alla storlekar av ytteröron ska få plats. Dessvärre stramar bågen kring huvudet och hörlurarna sitter ganska hårt kring öronen. Detta i kombination med att kåporna är vinklade lite inåt gör att de blir lätt besvärande att bära i längden.

GSP 500 hör till typen öppna hörlurar, det vill säga att det finns öppningar utåt för att ljudet inte ska stängas inne av kåpan – något som kan ge resonanser. De öppna lurarna med en större ljudbild och bättre rumskänsla, men de släpper å andra sidan in mer ljud utifrån.

Passar inte till allt

Mikrofonen ger ett riktigt bra ljud och slår det mesta i den här prisklassen. Tyvärr sitter mikrofonen på en kraftig arm som bara kan vridas. Vi upplever att det kan vara svårt att få mikrofonen i perfekt läge när man ska använda den.

Den som ser på film eller spelar datorspel lär uppskatta den kraftfulla basen som Sennheiser GSP 500 producerar. Det tunga ljudet är perfekt för explosioner och gevärseld. Lika kul blir det inte när ljudet är finstämt och detaljrikt, något som lurarna har svårt att återge på ett bra sätt. Därför passar de inte heller särskilt bra till musik, där det är viktigt att ljudet inte förlorar i detaljrikedom.


+ Fin rumskänsla
+ Bra till film och spel
Stramar kring huvudet
Inte för musik


Sennheiser GSP 500 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sennheiser GSP 500

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sennheiser GSP 500 är bra på mycket, men det fungerar inte som en lösning på alla ljudutmaningar.

Specifikationer

Märke
Sennheiser
Frekvensområde
10-30.000 Hz
Kabellängd
2,5 / 1,5 meter
Anslutning
3,5 mm
Vikt
358 gram
Övrigt
Öppna lurar, mikrofon