Test av Satechi ST-AHP

Satechi ST-AHP

Satechi ST-AHP är ett par trådlösa hörlurar i det lite mindre formatet.

av #Hörlurar och headset #Satechi
7.9

Amerikanska Satechi är kanske mest kända för sina eleganta datortillbehör, men de gör exempelvis även hörlurar. Bakom det intetsägande namnet ST-AHP döljer det sig ett par riktigt snygga hörlurar som är ganska små. De sitter utanpå örat och omsluter dem alltså inte. Kuddarna är dock så mjukt vadderade att de sluter ganska tätt och därmed stänger ute mycket av allt omgivande ljud.

Kåporna och bågen är av aluminium. Båda är vadderade med rejält mycket skumgummi som visserligen gör det mjukt och skönt att bära lurarna, men materialet andas inte och därmed kan det bli svettigt om öronen om det är varmt.

Kåporna kan vridas 90 grader, så att hörlurarna blir platta. Tillsammans med det lätta och vridstyva aluminiumet är det enkelt att trycka ner lurarna i en väska utan att det känns som om de ska gå sönder. Det enda som oroar i sammanhanget är vadderingen som täcks av tunn plast. Frågan är hur länge det håller vid intensiv användning? Det följer inte med någon påse att skydda lurarna med.

På vänster kåpa finns de enda tre knapparna: två för ljudvolym samt strömbrytaren, som dubblerar som parningsknapp för Bluetooth. Knapparna av aluminium är små men de sticker upp en aning, så de är ändå lätta att hitta med fingrarna. Här finns även audiokontakten samt micro-usb-porten för laddning.

Ljudbilden är det inget fel på alls – om man lyssnar på populärmusik. Basen är definitivt godkänd och det mesta blir njutbart med klart och tydligt mellanregister. Man får tåla att det är aningen nyansfattigt och platt, och den som vill höra alla detaljer i musiken har inget att hämta. Samtalskvaliteten kan i alla fall ingen klaga på.

Dumt nog går det inte att justera ljudvolymen när hörlurarna är anslutna med sladd. Den lilla fjärrkontrollen på kabeln har bara en knapp för att starta musiken och byta spår framåt/bakåt. När sladden sitter i fungerar inte volymknapparna på själva hörlurarna.


+ Små och lätta att ta med
+ Trådlösa
+ Lång batteritid
Bastung ljudbild

Läs mer om Satechi ST-AHP


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett par snygga trådlösa hörlurar med lång batteritid. Lätta att använda och smidiga att ha med överallt.

Specifikationer

Märke
Satechi
Batteritid
Ca 15 timmar
Kabellängd
120 cm
Anslutning
Bluetooth 4.0, audiokabel
Vikt
175 g
Övrigt
Micro-usb för laddning, finns i färgerna silver/svart, guld/brunt, grått/svart och roséguld/vitt