Headsettet er udformet, så brillestængerne ikke bliver presset ind mod siden af hovedet.

Roccat Elo 7.1 USB

Usb-headset med fint samtalsljud.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #Roccat
8.4

Roccats nya headset ansluts med kabel till usb och det ger ett utmärkt ljud till ett högst rimligt pris.

När ett par hörlurar ansluts till datorn via usb öppnas det en rad nya möjligheter. På Roccat Elos båda kåpor finns det till exempel logotyper som kan lysa i olika färger. Ljuset styrs via samma inställningsprogram som används till Roccats andra produkter. I programmet går det också att fintrimma ljudet, men det mest intressanta är att ljudet skickas digitalt till hörlurarna och inte analogt via det vanliga hörlursuttaget. Det innebär bland annat att ljudsignalen inte störs av annan elektronik i datorn, något som annars är ganska vanligt.

Ljudkvaliteten är generellt sett alldeles utmärkt, men det är främst vid samtal, med eller utan video, som headsetet visar vad det kan.

Mikrofonen spelar in det vi säger klart och tydligt, och den lyckas hålla störande omgivande ljud borta. Om mikrofonen inte behövs kan den enkelt tas bort.

Öronkuddarna är härligt stora och de omsluter öronen helt. Den detalj som alla med glasögon kan sätta värde på är att öronkuddarna är lite mjukare precis där glasögonskalmarna hamnar vid örat. Det är skönt eftersom skalmarna inte trycks in mot huvudet på samma sätt som med många andra hörlurar. Huvudbågen är vadderad med samma mjuka material, så det går att ha på sig headsetet länge utan att det besvärar.

Kabeln mellan headsetet och datorn är extremt lång. Det är en bonus för alla oss som ofta glömmer hörlurarna på när vi reser oss från datorn.


+ Utmärkt ljud
+ Anpassat för glasögon
+ Lång kabel

Läs mer om Roccat Elo 7.1 USB


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Högkvalitativt ljud tack vare usb-anslutningen. Skönt att bära länge, även för den som har glasögon.

Specifikationer

Märke
Roccat
Frekvensområde
20 - 20000Hz
Kabellängd
2,5 m
Anslutning
Usb
Vikt
374 g