Test av Plantronics BackBeat PRO 2

Plantronics BackBeat PRO 2

Over ear-lurar med många funktioner för både arbete och fritid.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Plantronics
9.0

Det är ovanligt med ett par hörlurar som överraskar varje gång man tar på sig dem och som snabbt känns som en kär vän både hemma och på resor. Men det är precis vad Plantronics har åstadkommit med BackBeat PRO 2.

Huvudbågen är klädd med ett tjockt mjukt material som riktigt smeker huvudet. Tillsammans med de mjuka öronkuddarna blir det riktigt skönt att ta på sig lurarna och ha dem på länge, till exempel på flygresan över Atlanten. Där passar de extra bra eftersom de har en brusreducering som stänger ute mycket av oljudet runt omkring. Plantronics är långt ifrån bäst på att trolla bort omgivande ljud, men tekniken dämpar i alla fall det värsta dånet. En annan fördel är att hörlurarna kan anslutas med sladd till planets underhållningssystem samtidigt som brusreduceringen fungerar.

Väl hemma är det alltid härligt att ta fram BackBeat PRO 2. Ljudet är bland de trevligaste vi har hört. Det är varmt, fylligt och tydligt. Med rätt musik en kulen dag är det faktiskt mysigt att ta på sig lurarna och kura i soffan. Även om det finns lurar som klarar att lyfta fram fler detaljer är det ytterst få som slår BackBeat PRO 2 i samma prisklass. Plantronics har verkligen fått fram en vinnare här.

Eftersom kåporna är ganska stora blir lurarna lättstyrda. På vänster kåpa finns det ett stort hjul för att ändra ljudvolymen, knappar för att styra musiken samt ett skjutreglage för att aktivera brusreduceringen. Samma knapp aktiverar genomhörning där en mikrofon används för att man ska höra vad någon säger när man har hörlurarna på. Det fungerar sådär. En bättre funktion är att ljudet stängs av så fort man tar av sig lurarna. På höger kåpa finns strömbrytaren samt en stor knapp för att hantera samtal.

Appen i mobilen är bland de fattigaste vi har sett. Det går i princip bara att läsa manualen och spela upp ett ljud från lurarna om man inte hittar dem. Då är programmet för Mac eller pc roligare. Där går det bland annat att ställa in språket så att lurarna talar svenska. Eller snarare svengelska. Frasen ”Open mic på” känns – underlig. Här går det även att uppdatera lurarnas fasta program (firmware) och ställa in en mängd detaljer avsedda för mer professionella användare.

BackBeat PRO 2 är lyx i vardagen. Rekommenderas varmt.


+ Sköna
+ Mysigt ljud
+ Välbyggda
+ Brusreducering
+ Mycket hörlurar för pengarna

Läs mer om Plantronics BackBeat PRO 2


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Underbara hörlurar med maffigt ljud som slår det mesta. Många funktioner och smakligt pris gör BackBeta PRO 2 till en vinnare.

Specifikationer

Märke
Plantronics
Frekvensområde
20-20000 Hz
Batteritid
24 h
Anslutning
Bluetooth 4.0
Vikt
289 g
Övrigt
Förvaringspåse, audiokabel, micro-usb-kabel