Test av Plantronics BackBeat Go 810

Plantronics BackBeat GO 810

Stramt formgivna hörlurar med aktiv brusreducering.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Plantronics
6.9

BackBeat GO 810 ska vara ett budgetalternativ till våra nya favoritlurar BackBeat PRO 2 och på papperet ser det bra ut: Lägre pris, aktiv brusreducering, en batteritid på 22 timmar och stram formgivning.

Besvikelsen är desto större när vi packar upp dem. Vi möts av trist plast och ett intetsägande utseende som känns oinspirerat. Det blir inte bättre när vi tar på dem. Det knakar högt när vi sätter dem på huvudet. De sitter visserligen skönt, men huvudbågen är hård och stel. Kåporna är det emellertid inget fel på. De är mjuka och omsluter ytterörat helt.

Lite gladare blir vi av ljudet som håller god kvalitet. Varken bas eller diskant står dock ut och ljudbilden blir lätt matt och detaljfattig. Dessutom påverkar brusreduceringen ljudet på ett sätt som vi inte har stött på tidigare. När funktionen är avstängd blir basen fylligare och ljudet trevligare, men när brusreduceringen slås på försvinner tyngden i basen och ljudet återfår den där lite matta känslan.

Dumt nog använder GO 810 inte samma app som PRO 2, å andra sidan är den här appen mer användbar. Här finns alla inställningar tillgängliga tillsammans med manualen. Det är dock synd att det inte går att fintrimma ljudet mer. Det skulle behövas för att få fart på hörlurarna.

Det är svårt att rekommendera GO 810 när BackBeat Pro bara är fyra hundra kronor dyrare och så mycket bättre på alla fronter.


+ Brusreducering
+ Lätta att hantera
Platt ljud
Trista material

Läs mer om Plantronics BackBeat Go 810


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett par hyfsade hörlurar med brusreducering och vettig batteritid. Men på det stora hela en besvikelse.

Specifikationer

Märke
Plantronics
Frekvensområde
50-20000 Hz
Batteritid
22 h
Anslutning
Bluetooth 5.0, Micro-usb (laddning), audio
Vikt
189 g