Test av Marshall Monitor II A.N.C.

Marshall Monitor II A.N.C.

Rockigaste hörlurarna med brusreducering.

av #Hörlurar och headset #Marshall
7.8

Svenska Zound Industries uppdaterar sina finaste hörlurar med brusreducering. Det går så där.

Monitor II håller i alla fall stilen. Svart konstläder, svart metall och en svart (löstagbar) spiralsladd för den som vill ansluta Monitor II lite rockigare än via trista Bluetooth. Den som känner sig hemma i väst, jeans och cowboyboots har nu fått hörlurarna som matchar imagen.

Det osar kvalitet lång väg och hörlurarna känns rejält byggda. Huvudbygeln i kraftig metall är perfekt vadderad och kåpornas konstläder omsluter öronen så att mycket ljud dämpas bort direkt när lurarna tas på. Ett tryck på knappen för att aktivera brusreduceringen trollar bort resten. Tekniken är inte lika effektiv som hos de bästa konkurrenterna, men lite lugnare blir det i alla fall. I appen som hör till går det att ställa in nivån på brusreduceringen. Det fungerar, men behovet av att kunna göra detta känns minimalt. Det går även att ställa in nivån på monitorfunktionen, det vill säga genomhörningen. Oklart varför detta är viktigt. När vi ändå är inne på appen, så innehåller den en equalizer. Den imponerar inte heller.

Monitor II är i stort sett identiska med föregångarna, vilket är bra. Varför ändra på en redan lysande konstruktion? En detalj är att Marshalls unika lilla styrspak nu sitter på höger kåpa. Den är lika smart och lättarbetad som någonsin. Peta till på den vertikalt för att ändra ljudvolymen eller horisontellt för att byta låt. Oöverträffat simpelt och bra. Kul är också att Marshall har gömt var sin knapp i vardera gångjärnet som håller fast kåporna i huvudbygeln. Den vänstra hanterar brusreduceringen medan den högra startar Googleassistenen (om appen är installerad i telefonen). Klockrent.

Det fräckaste med Monitor II är nog ändå att de går att vika ihop och vrida till lite hur som helst när man vill packa ner dem i den påse som följer med. De är definitivt byggda för att klara en del stryk. Toppen.

Det stora problemet med Monitor II A.N.C. är att prislappen inte motsvarar vare sig ljudkvaliteten eller brusreduceringsförmågan. När det står dryga tre tusen på prislappen blir förväntningarna därefter, och här levererar inte Zound Industries denna gång. Ljudbilden skiljer sig från andra Marshallurar. Den är mer neutral med mindre betoning på basljudet. Det är nog bra, men ljudet får inte leva ut. Det känns avhugget både i diskant och bas. I tretusenkronorsklassen slåss Monitor II mot till exempel Sony WH-1000XM3, som slår Marshall på alla fronter förutom att de ser tre resor tråkigare ut, och Bose QC 35, som väl kan sägas äger denna marknad.

Det är ändå lätt att tycka om Monitor II A.N.C. De är enkla att ha med sig i vardagen och att hantera. Men priset är inte vettigt.


+ Sköna och fräcka
+ Unikt bra styrning
Priset
Ljudkvaliteten

Läs mer om Marshall Monitor II A.N.C.


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Välbyggd hörlurar av hög kvalitet och med oöverträffat smart styrning. Med ljudkvaliteten matchar inte prislappen.

Specifikationer

Märke
Marshall
Frekvensområde
20 -20 000 Hz
Batteritid
30/45 h
Anslutning
Bluetooth, kabel
Vikt
320 g