Tråslöst headset med bra ljud

Libratone Track+

Lyckat headset med fint ljud, men priset är saftigt.

av #Hörlurar och headset #Libratone
9.1

Track+ är ett välbyggt trådlöst headset från Libratone, som är mest kända för sina tygklädda Bluetooth-högtalare. Anslutningen sker även här med Bluetooth och det går lika bra att lyssna på musik som att tala i telefon.

Det är inte helt sant att Track+ är trådlösa. De båda öronpropparna är nämligen hopkopplade med en sladd som även fungerar som ett nackband. En fördel med denna lösning är att lurarna inte blir hängande vid knäna om de lossnar. Det följer med flera silikonproppar i olika storlek, så att lurarna kan anpassas efter det egna örat.

Parningen till mobilen är snabbt överstökad. Det är bara att hålla funktionsknappen på den högra sladdkontrollen intryckt, så dyker lurarna upp i telefonen.

Ljudet är bra vid både samtal och musik. Det går att dra upp volymen rejält utan att det blir någon distorsion. Volymknapparna på den högra sladdkontrollen är utformade som plus- och minustecken och därmed lätta att hitta med fingrarna. Hålls den runda mittenknappen nedtryckt aktiveras Google-assistenten med allt vad det innebär av funktionalitet. Det finns även brusreducering i fyra nivåer av samma typ som i Libratone Q Adapt On-Ear, som vi testade för ett par år sedan. Tekniken fungerar som bäst medelmåttigt.

Tyvärr håller Libratone som så många andra hörlurstillverkare fast vid det trista micro-usb-uttaget för laddning. Usb c vill vi se.


+ Bra ljud
+ Lätta att styra
Micro-usb för laddning
Dyra

Läs mer om Libratone Track+


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lyckat headset med fint ljud, men priset är saftigt.

Specifikationer

Märke
Libratone
Batteritid
8 h
Anslutning
Bluetooth 4.1 AptX
Vikt
28 g
Övrigt
Brusreducering, 5 proppstorlekar