Test av JBL 220TWS

JBL Tune 220TWS

Trådlösa öronproppar med knubbigt etui.

av #Hörlurar och headset #JBL
8.7

En aldrig sinande ström av trådlösa öronproppar sköljer över oss. Nu är det dags för JBL att släppa sitt sjunde par i den här kategorin.

De gör det mesta rätt med 220 TWS, som är ett par lättanvända och trevliga hörlurar som så många andra har hämtat det mesta av inspirationen från Apples AirPods. Inget fel med det.

Här finns inga silikonproppar, utan propparna trycks fast mellan örongången och innerörat. De sitter ganska löst, men utformningen är perfekt och de stannar kvar hur vi än försöker få dem att lossna. De är riktigt sköna.

JBL är åtminstone i Sverige kända för bra ljud med betoning på basljud. 220 TWS håller i stort sett den fanan högt. Ljudet är mycket bra och naturligt, men basen är inte ­lika framträdande som hos vissa konkurrenter. Ljudbilden är snarare neutral. Ett aber i sammanhanget är den trudelutt de spelar upp när batterierna börjar ta slut. Funktionen är visserligen bra, men det låter så högt att man nästan hoppar till.

På vardera proppen sitter det en liten fysisk knapp. Ett tryck på ­höger spelar musik eller svarar på samtal. Den till vänster byter låt. Klockrent och enkelt. Gillar!

Laddetuiet är ovanligt knubbigt, men det är lättöppnat och det glider enkelt ner i fickan. Precis som propparna andas det kvalitet.

Det enda vi inte tycker om är att JBL har valt micro-usb för laddning. Det betyder att man måste släpa med sig en extra sladd. Usb c är det som gäller.


+ Fin passform
+ Neutralt ljud
Micro-usb

Läs mer om JBL Tune 220TWS


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett par riktigt trevlig trådlösa öronproppar som är enkla att använda och att få på plats. Sitter bra.

Specifikationer

Märke
JBL
Frekvensområde
20-20000 Hz
Batteritid
20 h
Anslutning
Bluetooth 5.0, microUsb (laddning)
Vikt
2x 5 / 46 g (hörlurar/etui)