Test av JBL Live 650BT

JBL Live 650BT

Schyssta vardagshörlurar med maffigt ljud.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #JBL
8.0

Det finns något befriande enkelt med JBL:s Bluetooth-hörlurar Live 650BT. De är perfekta som vardagslurar eftersom kåporna kan vridas och fällas in, så att de inte tar upp så mycket plats. De är lättpackade, särskilt som det följer med en påse att förvara dem i.

Hörlurarna känns något strama över huvudet och huvudbygeln är ganska tunt stoppad, men den är å andra sidan snyggt klädd i tyg. Kåporna är ganska små och omsluter precis öronen. De är visserligen mjukt vadderade, men det är precis så stora att öronen får plats. Trots det är 650BT sköna att bära länge. De känns rejält byggda och byggkvaliteten är hög för den prisklass de har hamnat i nu. Vi är lite sena med det här testet, men de 1300 kronor som butikerna tar för dagen är definitivt väl investerade pengar.

Ljudet är överraskande maffigt med härlig stuns och betoning på bas, precis som det ska vara när det står JBL på kartongen. Brusreduceringen är oväntat effektiv och den får bort mycket av omgivande störningar, även om funktionen inte är lika effektiv som hos Sony eller Bose. Men för den här pengen är det bara att lyfta på hatten.

Mindre bra är de anonyma knapparna på höger kåpa. Det är svårt att träffa rätt på första försöket, en vanesak givetvis men det går att göra fysiska knappar tydligare än så här. Ett annat minus är laddningen via micro-usb. Det fungerar ju, men det är ett kliv bakåt i tiden.

JBL Live 650BT är mycket prisvärda och ett utmärkt första steg in i brusreduceringens värld för den som inte har provat det tidigare.


+ Bra vardagslurar
+ Lätta att ta med
+ Sköna
Halvdan mikrofon

Läs mer om JBL Live 650BT


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Välbyggda hörlurar med stort ljud och bra brusreducering. Aningen strama över huvudet och micro-usb är enda frågetecknen.

Specifikationer

Märke
JBL
Batteritid
20 h
Kabellängd
1,20 / 1,05 m (audio / usb)
Anslutning
Bluetooth 4.2, audio, micro-usb (laddning)
Vikt
249 g
Övrigt
Förvaringspåse