Test av JBL Club One

JBL Club One

Snygga hörlurar med brusreducering.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #JBL
8.3

JBL Club One är ett par slutna hörlurar som är riktigt snygga. Mjuka linjer, detaljer i blänkande metall och mycket vaddering i både huvudbåge och öronkuddar. Hörlurarna har inspirerats av turnerade artister, läser vi i pressmaterialet. Namnet antyder klubbar och i appen som till hör står det klart att det är den moderna formen av discjockeys som avses.

Ytterligare en detalj som andas DJ-bås är den två meter långa spiralsladden som följer med. Det får förmodas vara betydligt coolare att använda den när man rockar loss på scenen än att använda Bluetooth-anslutningen, som ju inte syns.

Bortsett från dessa DJ-referenser är detta ett par välbyggda hörlurar som omsluter örat. De sitter skönt på huvudet och de är enkla att anpassa efter olika stora huvuden. Kåporna kan vridas in för att kunna förvaras i det hårda fodral som följer med. Det är genomtänkt och bra. Fodralet är dock rätt tjockt, så lurarna tar ganska stor plats i en väska.

Ljudbilden är förvånansvärt neutral för att komma från JBL, även om hörlurarna klarar de lägre frekvenserna bäst. Basen tar aldrig överhand, men tyvärr låter Club One inte riktigt i paritet med prislappen. Mellanregistret och framför allt diskanten är inte lika tydliga som basljudet. Ljudbilden är inte lika övertygande som i andra hörlurar i den här prisklassen. Med det sagt är det ändå trevligt att lyssna på musik med Club One.

Inte heller brusreduceringen imponerar. ANC-funktionen dämpar absolut omgivande störande ljud, men det finns billigare konkurrenter som gör detta betydligt bättre.

I appen finns det en equalizer för att ställa in ljudet som man vill. Som så ofta fungerar det inte riktigt bra. Det låter ganska artificiellt i vissa lägen. Det finns också fem förinställningar som olika DJ:ar har knåpat ihop. För gemene men är detta inget att yvas över, men för den som har en favorit-DJ kan det nog vara kul.

Club One är ett par fina hörlurar, men de försöker spela i en liga som de inte riktigt mäktar med.


+ Eleganta
+ Hög byggkvalitet
+ Många tillbehör
Ljudkvalitet inte i paritet med priset

Läs mer om JBL Club One


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Välbyggda hörlurar med godkänd ljudkvalitet, som dock inte lever upp till prislappen.

Specifikationer

Märke
JBL
Frekvensområde
10 – 20 000 Hz
Batteritid
23 / 45 h (ANC+Bluetooth / Bluetooth)
Kabellängd
120 / 100 / 200 cm (audio / usb-c / spiral)
Anslutning
Bluetooth 5.0, audio
Vikt
378,5 g
Övrigt
Högtalarelement: 40mm, flygplansadapter, adapter 3,5 - 6,3 mm