Jabra Vega är ett snyggt headset med en mjuk tygklädd sladd

Jabra Vega

Jabra Vega låter bra och bullerdämpningen är effektiv

av Christian Slot #Hörlurar och headset #Jabra
9.2

Jabra Vega är ett minimalistiskt headset med aktiv bullerdämpning. Med sina 278 gram är det lite tyngre än de flesta andra hörlurar. Kåporna täcker öronen och dämpar effektivt störande ljud utifrån. Med lurarna följer ett etui att förvara dem i, en 1,2 meter lång sladd klädd med tyg samt ett AAA-batteri. Batteriet ska sitta i den ena kåpan för att den aktiva bullerdämpningen ska fungera.

Ljudkvaliteten hög med en naturlig balans mellan bas, mellanregister och diskant oavsett om musiken är rock med AC/DC eller pop med Abba. Ett stort plus är att ljudisoleringen är så bra att ingen i närheten lär bli störd även när ljudvolymen skruvas upp.

Bra bullerdämpning
På den vänstra kåpan sitter det ett litet skjutreglage för att aktivera bullerdämpningen, som mycket effektiv trillar bort omgivande ljud. Det är en underbar funktion för att slippa höra exempelvis oljudet i ett flygplan eller sorlet på bussen.

Efter fyra dagars intensivt testade konstaterar vi att headsetet är förvånansvärt bekväma att ha på sig, trots att det väger en hel del. Efter lite längre tid på huvudet börjar det dock spänna en del, vilket inte är så skönt.

Jabra Vega finns att köpa här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Jabra Vega ger ett härligt ljud, samtidigt som det trollar bort omgivande oljud.

Specifikationer

Märke
Jabra
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
Max 35 timmat
Kabellängd
1,2 meter
Anslutning
3,5 mm telepropp
Vikt
278 gram
Övrigt
AAA-batteri, etui, flygstolsadapter