Test av Jabra Move Style Edition

Jabra Move Style Edition

Nygamla utanpå-örat-hörlurar med nya färger och längre batteritid.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Jabra
7.1

Jabra återuppväcker ett par fyra år gamla hörlurar och lägger till ordet style i namnet. Jabra Move Style Edition är ett par trådlösa hörlurar som sitter utanpå örat, vilket kallas för on-ear på fackspråk. De kan även anslutas med en vanliga 3,5-millimeters audiokabel, vilket inte är så dumt.

Nyheten består främst i att batteritiden har ökat från 8 till 14 timmar. Benämningen style kommer sig av att vi får lite nya färger att välja mellan.

Konstruktionen är enkel med en tygklädd huvudbåge och kåpor som sitter på varsin metallskena, så att lurarna kan justeras för olika huvudstorlekar. Det går dessvärre inte att vinkla in kåporna, något som gör lurarna svårpackade i en väska. Det är underligt eftersom de i övrigt är utformade för ett aktivt liv, men när de är för krångliga att få med på ett smidigt sätt blir de gärna liggande.

På vänster kåpa finns det en tredelad knapp för att justera ljudvolym och för att hantera samtal. Knappen är ganska smal och det är svårt att snabbt hitta rätt till volymreglagen. På höger kåpa sitter strömbrytaren som även dubblerar som parningsknapp. Här finns även micro-usb-porten för laddning.

Även om Move Style Edition är välbyggda, lätta och tåliga känns de inte riktigt fräscha. De är osmidiga som hörlurar i farten och ljudkvaliteten är inte lika bra som vi är vana vid från andra Jabra-hörlurar. Längre batteritid är förvisso trevligt, men 14 timmar når vi aldrig –snarare 12-13. Det finns inte heller någon app för att förbättra ljudet. Det finns roligare alternativ för mindre pengar.


+ Lätta och tåliga
Ingen app
Bristande ljudkvalitet

Läs mer om Jabra Move Style Edition


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lätta och välbyggda trådlösa hörlurar som sitter utanpå örat. Men ljudkvaliteten och funktionaliteten haltar.

Specifikationer

Märke
Jabra
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
14 h / 12 dagar (drift/passning)
Kabellängd
1 / 1,2 m (usb- / audiokabel)
Anslutning
Bluetooth 4.0, audiokabel
Vikt
159 g