Test av Jabra ELite 85H

Jabra Elite 85H

Ett par heltäckande hörlurar med fokus på hög ljudkvalitet för både samtal, musik och film, såväl på kontoret som hemma och på resan.

av #Hörlurar och headset #Jabra
9.4

Det är sällan det känns att allting stämmer när en ny produkt landar på testbänken, men det gör det när vi packar upp nya Jabra Elite 85h. Det räcker att ta i hörlurarna för att känna kvaliteten i materialvalet och hur välbyggda de är. Till och med materialet i förvaringsasken som lurarna ligger i känns ovanligt gediget.

Elite 85h är ett slutet headset som är framtaget för att fungera lika bra som hörlurar för musik och film som för långa mobiltelefonsamtal på jobbet. De mjukt vadderade kåporna är stora och omsluter örat helt. Bara det räcker långt för att stänga ute omgivande ljud, men Elite 85h har även brusreducering som med hjälp av åtta små mikrofoner trollar bort störande ljud utifrån. Det fungerar ypperligt, även om de inte är lika bra som Sony WH-1000XM3 på att dämpa oljud.

Vi har testat Elite 85h under långflygningar och de är otroligt sköna att bära länge. De gör ett bra jobb med att stänga ute flygbullret och ljudkvaliteten är i alla sammanhang mycket bra. Men det är inte det fina ljudet ­eller brusreduceringen som gör Elite 85h så bra, det är helheten och alla väl fungerande detaljer som gör detta till ett par oöverträffade hörlurar.

Kåporna må vara stora men eftersom de kan vinklas 90 grader blir lurarna platta och lätta att packa ner i en väska. Kåporna kan sedan vinklas in, så att de tar minimalt med plats. Även om upphängningen är av plast känns det hela mycket gediget och tåligt. Gångjärnen ger minimalt motstånd och det känns aldrig krångligt att ta på eller av lurarna.

Det märks att Jabra har gjort hörlurar ett tag, för det är i detaljerna som Elite 85h utmärker sig. Så fort de viks ihop stängs de av och de startar direkt de sätts på huvudet.

Den fina appen förstärker det goda intrycket. Det går bland annat att hitta den plats där lurarna stängdes av senast och det finns inbyggda lugnande ljud, typ vågor, för den som ­behöver sova på tåget. Toppen rakt igenom!


+ Välbyggda
+ Sköna att bära länge
+ Smidiga
Dyra

Läs mer om Jabra Elite 85H


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Trådlösa hörlurar av hög kvalitet som är otroligt lätta att använda. Smidiga på alla sätt och bra ljud i alla lägen.

Specifikationer

Märke
Jabra
Frekvensområde
10 hz - 20 kHz
Batteritid
36 h
Kabellängd
1,2 m
Anslutning
Bluetooth 5.0, audiokabel, usb c (laddning)
Vikt
296 g
Övrigt
Flygplansadapter