PC-tidningen testar Jabra Elite 75t

Jabra Elite 75t

Högklassiga öronproppar

av #Hörlurar och headset #Jabra
9.8

Med Elite 75t tar Jabra faktiskt ett steg framåt/uppåt från sina utmärkta trådlösa öronsnäckor Elite 65t. Den nya modellen är lite bättre på alla fronter och frågan är om det finns någon bättre true wireless-lur överhuvudtaget. Troligen inte.

Både etuiet och själva snäckorna är lite mindre än föregångaren. Etuiet är smäckrare och framför allt lättare att öppna. Trots det har batteritiden blivit bättre. Etuiet är oslagbart smidigt att ta med överallt. Det enda som blivit sämre att Jabra har bytt den plast som etuiet är tillverkat av. 65t har ett något matt etui som står emot fingeravtryck bra. Etuiet till 75t är blankare och blir därmed kladdigare.

Även lurarna har bantats ner på alla ledder och är nu så små att de försvinner in i örat och precis täcker hörselgången. De ska vridas på plats ett kvarts varv för att hamna rätt och då sitter det som gjutna. Jabra har verkligen lyckats hitta en form som fungerar och därmed även löst ett problem som många trådlösa öronsnäckor lider av – onödigt dålig ljudkvalitet. För att en hörlur av den här typen ska fungera måste den sitta dikt an mot hörselgången så att inget ljud slipper ut eller tränger in. Sitter de bara lite snett påverkas ljudkvaliteten enormt.

Elite 75t sitter så bra och tätt mot örat att omgivande ljud effektivt trollas bort. Men framför allt får vi en sublim ljudkvalitet som konkurrenterna bara kan drömma om. Apple har länge satt måttstocken med sina AirPods. Redan 65t gav dem en rejäl match, men i och med 75t är de definitivt omkörda.

Ljudet är fylligt, nyanserat, betagande och fantastiskt. Hur det går att få en så pass mustig bas ur dessa små hörlurar är en gåta. Hela ljudbilden är väl avvägd och precis som med andra bra hörlurar överraskar 75t genom att plocka fram detaljer i musiken som i andra hörlurar inte märks. Det är inget annat än imponerande. Jabra 75t är de bästa trådlösa öronsnäckor vi har provat.

Hela upplevelsen med 75t är trevlig och tilltalande. De är utomordentligt enkla att hantera. Tas de ur stoppas musiken och när de sätts tillbaka startar musiken igen. De två fysiska knapparna, en på varje snäcka, är stora och enkla att nå när lurarna sitter på plats. Det klickar till lite diskret när de trycks in, något som är riktigt bra ur ett användarperspektiv. Det är skönt att känna när en knapp trycks in, handhavandet blir tydligare och bättre än med touchkontroller som många konkurrenter har.

Jabra Elite 75t är dessutom elegant diskreta, särskilt som man slipper den där fåniga pinnen som sticker fram ur örat. Inte ens prislappen avskräcker. De 2000 kronor Jabra vill ha är ovanligt väl investerade pengar.


+ Otroligt bra ljud
+ Härlig passform
+ Sitter fast
+ Enkla att använda

Läs mer om Jabra Elite 75t


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Marknadens bästa true wireless-lurar. Fantastiskt ljud, lätta att styra och mycket sköna att bära länge.

Specifikationer

Märke
Jabra
Frekvensområde
20-20000 Hz
Batteritid
7,5 + 3x 7,5 h
Kabellängd
30 cm (laddning)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Vikt
2x 5,5 / 35 g (lurar / etui)
Övrigt
IP55, 3x silikonproppar