Når du tager propperne ud af æsken først gang, leder de automatisk efter en lydkilde, så du skal bare finde dem i Bluetooth-oversigten på din telefon.

Jabra Elite 7 Pro

Jabras headset sitter fint i örat, har ett fint ljud och stänger effektivt ute störande ljud.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #Jabra
9.2

Jabra Elite 7 Pro är ett utmärkt litet trådlöst headset med aktiv brusreducering. Vi lyssnade på både podcasts och rytmisk musik med headsetet, och vi gillade verkligen vad vi hörde.

Mellanregistret märks tydligt i ljudbilden och röster hörs ordentligt oavsett om det är i ett mobilsamtal eller i poddsändningar. De har till och med en bra bas som varken blir för diffus eller för dominant när den lägger grunden till musiken. De små mjuka gummikuddarna sitter bra i öronen och håller andra ljud borta.

Det följer med tre uppsättningar i olika storlekar i förpackningen, så de borde passa de flesta öron. Headsetets aktiva brusreducering fungerar utmärkt och stänger ute nästan alla omgivande ljud. Elite 7 Pro har en lyssningsfunktion som använder headsetets mikrofon för att ta upp ljud runt dig, nästan lite som en hörapparat. Funktionen är lite för aggressiv för vår smak, till exempel kan en stationär dator med en snabbroterande fläkt låta väldigt mycket när den återges i headsetet.

Det blir också ett obehagligt högt ljud om du vill rätta till hörlurarna i örat med lyssningsfunktionen aktiverad. De två hörlurarna laddas trådlöst i det medföljande laddfodralet. Fodralet är stabilt byggt och skyddar lurarna bra när de inte används. Det har även ett eget batteri så att det kan ladda lurarna när du är på språng. Lurarna har en egen batteritid på upp till 6–7 timmar, och tillsammans med fodralet blir det en total batteritid på upp till 30 timmar.


+ Bra ljud

+ Bra brusreducering

– Aggressiv lyssningfunktion

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Jabras headset sitter fint i örat, har ett fint ljud och stänger effektivt ute störande ljud.

Specifikationer

Märke
Jabra
Frekvensområde
20-20000 Hz
Batteritid
8 timer (headset), 30 timer (headset + laderæske)
Anslutning
Bluetooth 5.2
Vikt
5,5 gram pr. stk.