Test av Ifrogz Airtime Pro

Ifrogz Airtime Pro

Trådlösa öronproppar med laddningsetui och ovanlig garanti.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #iFrogz
8.1

Årets trend måste vara de så kallade true wireless-lurarna som formligen översvämmar marknaden just nu. True wireless betyder äkta trådlös och uttrycket används för de små trådlösa öronproppar som slog igenom på allvar när Apple presenterade sina AirPods.

Nu är det dags för amerikanska Ifrogz att släpp sin variant och de gör det med en liten twist. Till skillnad från många andra liknande hörlurar har de en silikonpropp som trycks in i örongången. De sitter alltså inte bara fast i ytterörat på det sätt som exempelvis AirPods gör. Eller snarare, det gör de också. De måste vridas ett kvarts varv för att hamna rätt i det som på fackspråk kallas för öronmusslan. Då hamnar både silikonproppen och hörlurshuset rätt och den lilla pinnen, med oklar funktion, pekar snett nedåt. Konstruktionen kommer sig förmodligen av att själva luren är ganska tjock för att kunna rymma batteri plus all elektronik.

Undertecknad får som vanlig byta till de minsta propparna och efter några försök är det lätt att få lurarna på plats. Med tiden sitter kvartsvarvet i fingrarna. En intressant detalj i sammanhanget är det som Ifrogz kallar för Earbud Tips for Life och som innebär att Ifrogz ersätter skadade, slitna eller borttappade silikonproppar. Inte dumt alls.

Etuiet används som vanligt för den här typen av lurar för att ladda batterierna. En laddning räcker i cirka fem timmar och etuiet har ström nog för fyra laddningsomgångar. Etuiet laddas via usb c och det hela fungerar alldeles utmärkt. Lurarna snäpper fast i etuiet med hjälp av magneter och även locket hålls stängt av en magnet. Det kan dock vara lite svårt att pilla ur lurarna när de är laddade. De är små och plasten hal, så det finns inte mycket att greppa om. Etuiet ser ganska enkelt ut och den påklistrade Ifrogzloggan började lossna i kanterna redan efter ett par veckor. Det är dock inte som stör funktionen.

Med tanke på prislappen låter AirTime Pro förvånansvärt bra. Som alltid med hörlurar som ska tryckas in i örongången krävs det att de sitter rätt för att ljudet ska bli bra. Hamnar de minsta snett pajar ljudbilden direkt. Här har Ifrogz lyckats rimligt bra och hörlurarna sitter ordentligt fast utan att störa för mycket.

Det finns inga fysiska knappar. I stället räcker det att peta till på vilken som av lurarna för att styra musiken. Med varma fingrar inomhus fungerar det oftast riktigt bra. Ett tryck stoppar musiken. Ett till startar den. Två tryck byter låt, och så vidare. Det svåra är om man är för snabb och hamnar lite snett med fingret och kanske ofrivilligt stoppar musiken när man bara ville byta låta. Här blir det lätt en del tryckande för att hamna rätt. Utomhus under den kyliga årstid vi befinner oss i när detta skrivs är den här pekstyrningen inte optimal. Styrningen blir något av en chansning med kalla fingrar eftersom lurarna oftast inte reagerar alls.

Den stora grejen med AirTime Pro är dock priset. För de 700 kronor de kostar får man riktigt mycket hörlurar för pengarna. Varför inte köpa två och ge bort det ena paret till någon du gillar? Jämfört med AirPods har du fortfarande en femhundring över, så ni kan käka en bra middag också och ändå ligga på plus.


+ Bra ljudkvalitet
+ Billiga
+ Livstidsgaranti på silikonpropparna
Instabil styrning

Läs mer om Ifrogz Airtime Pro


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Enkla men väl fungerande trådlösa öronproppar som låter förvånansvärt bra. Riktigt prisvärda.

Specifikationer

Märke
iFrogz
Batteritid
4x 5h
Kabellängd
27 cm (laddkabel)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Vikt
2x 5g (lurar), 45 g (etui)
Övrigt
Uppladdningsbart etui, IPX4, 3 par silikonproppar