QuadCast är upphängd i styva elastiska snören som dämpar mekaniska oljud.

HyperX QuadCast

Bordsmikrofon med dämpande upphängning och variabel inspelningsriktning.

av Henrik Ræder Clausen #Hörlurar och headset #HyperX
9.5

HyperX QuadCast är en bordsmikrofon som tar röstinspelning på allvar. Själva mikrofonen är upphängd i elastiska band för att den ska blir mekaniskt avskild från skrivbordet. Mikrofonen ansluts till datorn med en lång usb-sladd, som även levererar all ström som behövs. Det går att ansluta ett par hörlurar direkt till mikrofonen för medhörning och det ingår även ett fäste för att montera mikrofonen på ett professionellt stativ.

När QuadCast ansluts till datorn uppfattas den av Windows om ett vanligt ljudkort. Därmed fungerar den till alla program som på något sätt hanterar ljud, till exempel Skype.

Mikrofonens undre del är en stor volymratt för att justera ljudstyrkan.

När QuadCast är aktiv lyser den upp i rött, vilket är rätt fräckt. Praktiskt nog går det att stänga av såväl ljuset som ljudet genom att bara nudda toppen av mikrofonen.

Det första intrycket av ljudkvaliteten imponerar. Röster spelas in klart och tydligt och den varierbara inspelningsriktningen fungerar överraskande bra. Spelas bara en röst in dämpas omgivande ljud. Spelas ett samtal mellan två personer in blir båda rösterna mycket tydliga, medan störande ljud från omgivningen tonas ned.

Egentligen är ljudet från HyperX QuadCast inte kliniskt neutralt. Mellanregistret framhävs lite lätt för att röster ska betonas framför ljud i bakgrunden. Högtalargittret tar ganska effektivt bort s- och p-ljus som annars stör vilken inspelning som helst. Den elastiska upphängningen filtrerar mycket effektivt bort mekaniska störningar för bordet, musen och tangentbordet. Resultatet är ett ljud med stor närvaro som är klart att användas utan vidare efterbearbetning.


+ Fokus på rösten
+ Ljuddämpande upphängning
+ Bra stereobild
+ Enkel att hantera

Läs mer om HyperX QuadCast


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HyperX QuadCast är den bästa bordsmikrofonen som vi har provat. Den är lätt att använda och det inspelade ljudet är så klart och tydligt att någon vidarebearbetning inte behövs.

Specifikationer

Märke
HyperX
Frekvensområde
20 Hz–20 kHz
Batteritid
-
Kabellängd
3 m
Anslutning
Usb, hörlursuttag
Vikt
364 g
Övrigt
Variabel inspelningsriktning