Mikrofonen kan klappes op på siden af headettet, når du ikke bruger den.

HyperX Cloud Stinger Wireless

Trådlöst headset till datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #HyperX
8.6

Oavsett om du pratar med vänner och bekanta, ser på film eller spelar, passar det trådlösa headsetet Cloud Stinger från HyperX bra. Det ger ett bra och klart ljud, men den kraftiga basen gör att det passar bättre för spel än musik.

Headsetet ansluts trådlöst till datorn och det sitter skönt på huvudet – även under lägre tid. Datorspelande brukar pågå i timmar och därför är det viktigt med bekväma hörlurar. De mjuka öronkuddarna omsluter öronen och bidrar i hög grad till komforten.

Den trådlösa anslutningen etableras via en lite usb-adapter som ska sitta i en av datorns usb-portar. Det finns ingen Bluetooth, så Cloud Stinger fungerar inte tillsammans med en mobiltelefon. Det går inte heller att ansluta headsetet via en vanlig audiokabel, det är enbart trådlöst som gäller.

Som så ofta är byggmaterialet svart plast, men i huvudbandet sitter det en flexibel metallskena som håller ihop de båda kåporna. Konstruktionen är någorlunda solid.

Batteritiden anges av HyperX till 17 timmar. Det överensstämmer ungefär med vad vi kommer fram till. Vi kan använda lurarna under tre arbetsdagar innan det behöver laddas igen.

På en kåpan sitter micro-usb-kontakten för laddning. Det känns lite gammaldags, usb c vill se i alla moderna enheter. Vi skriver ju för sjutton 2020 i kalendern.


+ Godkänd ljudkvalitet
+ Sitter skönt
Micro-usb

Läs mer om HyperX Cloud Stinger Wireless


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ett bra trådlöst headset med tanke på priset. Men micro-usb?

Specifikationer

Märke
HyperX
Frekvensområde
20 -20 000 Hz
Batteritid
17 h
Kabellängd
1 m (usb-kabel för laddning)
Anslutning
Trådlöst via usb-adapter
Vikt
270 h