Den lille USB-adapter sørger for den trådløse forbindelse mellem headsettet og pc'en.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1

Trådlöst headset för spel och videosamtal.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #HyperX
7.7

Cloud Stinger Core Wireless från HyperX är ett mångsidigt headset som fungerar utmärkt för såväl spel som videosamtal.

Headsetet ansluts till datorn via en usb-adapter som passar i de äldre och större usb a-portarna. När Windows upptäcker adaptern fungerar headsetet direkt.

I datorspel ger Stinger en övertygande surroundeffekt – om spelet stödjer funktionen. Det ger en mycket bra rumskänsla i spel, med ljud som kommer från olika håll. Även i vanliga videosamtal är ljudet klart och tydligt.

Mikrofonen sitter på en böjbar arm. På sätt kan mikrofonen hamna nära munnen, vilket ger ett tydligt ljud för den man pratar med. Det finns en brusreduceringsfunktion som ska dämpa omgivande ljud från mikrofonen, men funktionen hör inte till de mest effektiva.

När mikrofonarmen vrids uppåt stängs mikrofonen av. Det är en smidig lösning för att vara säker på att mikrofonen inte spelar in det man säger och en välkommen funktion i både spel och samtal.

Vi är särskilt nöjda med att hälsa HyperX välkomna in i 2020-talet. De har äntligen bytt ut den gamla micro-usb-kontakten till usb c. Det gör det enkelt att ladda headsetet med samma laddare som till exempelvis mobiltelefonen. Fulladdat räcker för övrigt batteriet i Stinger Core för att driva hörlurarna i runt 18 timmar. Det är imponerande och väl avvägt. Större batterier skulle göra headsetet för tungt.

Huvudbågen är gjord i ett stycke plast. Det innebär att det inte är särskilt flexibelt och för den som har ett stort huvud kan det göra att headsetet sitter väl hårt.


+ Fin rumsdynamik
+ Enkel installation med usb-adapter
Dålig brusreducering i mikrofonen

Läs mer om HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 är ett bra trådlöst headset för spel och videosamtal.

Specifikationer

Märke
HyperX
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
18 h
Anslutning
Usb-adapter
Vikt
244 g
Övrigt
7.1-surroundljud