Test av Huawei FreeBuds 3i

Huawei FreeBuds 3i

Proppar med brusreducering.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Huawei
8.2

Huawei breddar sin redan digra produktportfölj med ytterligare ett par trådlösa öronproppar. FreeBuds 3i är lite annorlunda till formen är FreeBuds 3. De har utbytbara silikonproppar för att bättre kunna anpassas efter det egna örat. Det följer med fyra olika storlekar.

Tack vare silikonpropparna är det lätt att få lurarna att sitta bra. Det spelar ingen roll om man joggar eller rör sig häftigt, hörlurarna sitter kvar. En bra finess är att de vaknar till liv först när de sätts på plats. Det lilla ljud som då spelas upp vittnar om att de är i gång.

Det finns inga fysiska knappar på hörlurarna. I stället är de tryckkänsliga och det räcker till exempel att peta till på en av lurarna för att stoppa eller spela upp musik. Detta fungerar bra, till och med bättre än i många andra fall. Lurarna reagerar nästan alltid på rätt sätt.

Ljudbilden är det inget större fel på. Det låter utmärkt i de flesta sammanhang, men ljudkvaliteten är inte i topp. Ljudet är inte lika dynamiskt som i de bästa konkurrenterna och som så ofta saknas det djup. I vardagen är detta inget all klaga på, men vid en direkt jämförelse är skillnaden tydlig.

Den stora grejen med FreeBuds 3i är den aktiva brusreduceringen. Små mikrofoner lyssnar av omgivningen och dämpar yttre ljud. Till skillnad från FreeBuds 3 kan funktionen inte anpassas, utan bara vara av eller på. Det är egentligen bättre eftersom man hellre lyssnar på musik eller pratar med någon i telefon än pillar med kluriga inställningar. Funktionen trollar bort en del omgivande ljud helt klart, men det blir långt ifrån tyst.

Som tidigare sköts allt från appen Huawei AI Life, som fungerar i alla Androidenheter men som inte finns till iOS. Appen är enkel och tydlig och det går till exempel att ställa in vad som ska hända när man trycker på någon av lurarna. Tyvärr går det inte att justera ljudvolymen via hörlurarna. Antingen får man göra det i telefonen eller starta Googleassistenten och säga till hörlurarna att sänka eller höja ljudet. Det senare fungerar, men smidigt är det inte.

Via appen uppdateras också hörlurarna, vilket är något av en utmaning. Vi följer alla steg och lägger lurarna i fodralet, stänger locket i fem sekunder och trycker på knappen Uppdatera. Ofta misslyckas uppdateringen och det tar gärna ett par-tre försök innan lurarna uppdateras. Efter någon uppdateringen började lurarna dessutom prata kinesiska i stället för engelska. Några språkinställningar finns inte i Huaweis app, så efter lite letande på internet kunde vi återställa hörlurarna till fabriksinställningarna och få tillbaka den engelska damen.

FreeBuds 3i är rimligt prissatta och vi får många trevliga funktioner. Batteritiden är dock inget vidare och en del underligheter i hanteringen stör. FreeBuds 3i är på många sätt bra, men de är inte bäst på någonting.


+ Godkänt ljud
+ Många funktioner
+ Rätt pris
Skumma problem

Läs mer om Huawei FreeBuds 3i


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Smidiga och snygga öronproppar med många funktioner och rätt pris. Men helheten håller inte.

Specifikationer

Märke
Huawei
Batteritid
13 h (3h / laddning)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Vikt
2x 5,5 / 35 g (lurar / etui)