Når man laægger Beoplay E8 på plads, oplades de automatisk.

Bang och Olufsen Beoplay E8 2.0

Trådlösa öronproppar utan aktiv brusreducering.

av Henrik Ræder Clausen #Hörlurar och headset #Bang og Olufsen
9.4

Beoplay E8 2.0 är ett par Bluetooth-öronproppar från Bang & Olufsen. De levereras i ett läderetui, som även fungerar som mobil laddstation. Etuiet laddas med den usb c-kabel som följer med, men någon strömadapter följer inte med. Den får man stå för själv. Däremot stöder etuiet trådlös laddning enligt Qi-standarden. Den som har extra rymlig plånbok kan köpa till B&O:s egen laddplatta för 1 300 kronor.

Propparna är tryckkänsliga och de styrs enbart genom att man petar till på dem. Ett längre tryck på någon av dem ändrar ljudvolymen. Det går att byta låt, stoppa uppspelningen, svara på inkommande samtal och stänga av dem. En praktisk detalj är medlyssning av omgivande ljud med ett tryck på vänster propp.

Ett etui som laddar propparna hör allt oftare till den här typen av hörlurar och det är en smart lösning. Så snart propparna läggs på plats i det laddas de upp. Etuiet laddas fullt på två timmar och det kan sedan ladda upp propparna runt fyra gånger. Propparna har en batteritid på 3-4 timmar per laddning, så med fulladdat etui går det i bästa fall att komma upp i 16 timmars total lyssningstid.

Det första intrycket av ljudet är att det är så spatiöst. Här finns massor med plats för röster och instrument. Allt är mycket tydligt definierat och det är lätt att identifiera enskilda instrument i ljudbilden. Det är bett i trummor och slagverk, men det är främst i mellanregister och diskant som Beoplay E8 2.0 levererar. Det är ett sant nöje att lyssna på välgjorda inspelningar.

Särskilt väl fungerar Beoplay E8 2.0 med finstämd akustisk musik. Alla instrument hörs, även om det märks att basljudet är mer tillbakadraget.


+ Mycket bra ljud
+ Hög byggkvalitet
+ Lång batteritid

Läs mer om Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

E8 2.0 är mycket välbyggda och de låter riktigt bra. Lyxig design och ljudkvalitet. Men de är dyra.

Specifikationer

Märke
Bang og Olufsen