Arctic P533 Penta

P533 Penta är ett bra headset till ett rimligt pris. Härligt ljud och en fin mikrofon som är enkel att justera.

av Mikkel Jacobsen #Hörlurar och headset #Arctic
8.4

P533 Penta från Arctic är ett trevligt headset till ett rimligt pris. De låter bra och mikrofonen är enkel att justera som man vill.

Basljudet kunde gärna vara lite kraftigare, men efter några smärre justeringar i Windows blir de bättre. Ljudvolymen sköts via en ratt på den högra kåpan och för en gångs skull sitter den exakt rätt och har den perfekta storleken för att man alltid ska hitta den när ljudet behöver höjas eller sänkas.

Sitter bra
Bågen över huvudet är rejält vadderad och lurarna är sköna att bära länge. Tack vare vadderingen är det lika skönt att ha dem nedhasade kring halsen när man tar en paus i spelandet. Även kåporna är extremt mjuka och så tätslutande kring öronen att de i det närmaste stänger ute allt ljud. Skruvas det egna ljudet upp kan däremot omgivningen höra det ganska tydligt, vilket är något att tänka på.

Öronen i vakuum
Under testet upplevde vi att lurarna är så täta att det skapar något som närmast kan beskrivas som ett vakuum kring öronen. Det är så tätt att man gärna tar av sig lurarna efter ett tag för att vila öronen. Det är inte optimalt att behöva bryta en film, cd eller ett spel bara för att lufta öronen. Ett sätt att lösa det är att sätta kåporna lite snett över halva örat, men då förstörs en del av den goda ljudupplevelsen. Om det går rekommenderar vi att lurarna provas innan köpet.

Arctic P533 Penta finns att köpa här via Prisjakt


+ Rimligt pris
+ Högt och bra ljud
+ Ljudisolerande
Känsla av vakuum

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

P533 låter bra men känsla av vakuum kring öronen kan vara irriterande.

Specifikationer

Märke
Arctic
Kabellängd
1,2 m + 2 m förlängningskabel
Anslutning
2x 3,5 mm telepropp