Tets av Urbanista Sydney

Urbanista Sydney

En liten vattentålig högtalare för semestern.

av Markus Dahlberg #Högtalare #Urbanista
8.4

Den som söker en liten Bluetooth-högtalare har sannerligen ett digert utbud att leta sig igenom. De mängder av billiga småhögtalare som tynger handlarnas hyllor gör sällan någon glad.

In i detta getingbo ger sig Urbanista in med sin lilla vattentåliga högtalare Sydney. Den är obetydligt större än en kortlek och går enkelt ner i en jeansficka. Tanken med Sydney är att man ska ta med den till poolen eller stranden, men faktum är att den fungerar minst lika bra på skrivbordet. Den tar nästan ingen plats alls och den duger utmärkt som högtalare för musik från datorn eller mobilen. Köper man två kan de kopplas ihop för att bilda en liten stereoanläggning. Dessutom finns det en gammaldags ljudingång för den som har en cd-spelare eller kanske rent av ett kassettbandspelare. De börjar visst bli poppis igen.

Med tanke på hur liten Sydney är låter den riktigt bra. Ljudbilden är precis rätt för modern musik och det märks ingen distorsion när vi drar upp ljudvolymen till max. För mer koncentrat lyssnande kommer Sydney, precis som de flesta konkurrenter, till korta. Varken bas- eller diskantregistret finns där fullt ut, men det kan man inte förvänta sig med tanke på prislappen eller storleken.

Det sitter fyra knappar på ovankanten för att hantera ljudvolym och Bluetooth. Här finns även strömbrytaren som dubblerar som knapp för att svara på samtal när det ringer. Det hela är enkelt och stramt gjort.

För 400 kronor är det bara att lyfta på hatten. Sydney gör jobbet med den äran.


+ Vettigt ljud
+ Lättstyrd
+ Stram formgivning
+ Billig

Läs mer om Urbanista Sydney


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sydney låter riktigt bra för att vara så liten. Avskalad och tilltalande design.

Specifikationer

Märke
Urbanista
Anslutning
Bluetooth 5.0, Micro-usb (laddning), audio
Utgångeffekt
3 W
Vikt
226 g
Mått
9,3 x 7,1 x 3,5 cm
Batteritid
5 h / 30 dagar (drift/standby)