Der følger et fem meter langt kabel med til baghøjtalerne, så du behøver altså ikke at stille dem på bordet som her.

Trust Torro GXT 698

Bastung surroundanläggning till datorn.

av #Högtalare #Trust
7.9

Surroundljud till datorn kan låta som en onödigt dyr investering, inte minst för att ett riktigt system innehåller så många delar. Så behöver det emellertid inte vara. Trust Torro GXT 698 är en fullödig surroundanläggning till ett inte alltför avskräckande pris.

Detta är ett så kallat 5.1-paket, det vill säga att det består av fem högtalare och en basenhet. Två högtalare ska stå på var sida om skärmen, två till ska placeras bakom lyssningspositionen och en högtalare ska läggas under skärmen. Den större baslådan ska stå på golvet under skrivbordet.

Alla delar och sladdar till trots är installationen raskt överstökad. Kablarna är färgkodade så det är bara att trycka in dem i rätt kontakter med samma färger.

Torro är inte ett högtalarpaket som är ämnat för finstämd musik med många delikata detaljer. Som den stora och kulört lysande bashögtalaren skvallrar om är det här ett ljudpaket för den som föredrar Counterstrike framför Mozart.

Alla datorspelare däremot uppskattar alla bastunga explosioner och ljudet av kulor som viner kring öronen. Baslådan levererar ett tillfredsställande rummel som nästan känns mer än det hörs. Det är inte för ljudkvaliteten vi uppskattar Trust bombastiska högtalare, men till spel fungerar de perfekt.

Med den lilla fjärrkontroll som följer med går det att reglera ljudstyrkeförhållandet mellan de olika högtalarna och baslådan. Med fjärrkontrollen går det att välja ljudingång (S/PDIF eller audio). Det är alltså fullt möjligt att ansluta exempelvis en mobiltelefon via ljudingången till Torro. En kul grej om man vill ha maffigt ljud ur sin mobil.


+ Utmärkt surroundljud
+ Två ljudkällor samtidigt
Dominant bas

Läs mer om Trust Torro GXT 698


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Datorspel får en ny dimension med runt om-ljud, men för musik duger inte Torro.

Specifikationer

Märke
Trust
Anslutning
Aux, S/PDIF (optisk)
Utgångeffekt
90 W (RMS)
Vikt
0,5 / 3,5 kg (satelliter / baslåda)
Mått
20, 6 x 9,9 x 10 / 26 x 25 x 27,2 cm (satelliter / baslåda)
Övrigt
Fjärrkontroll, optisk kabel