Høretelefoner kan tilsluttes på fronten af den ene højtaler, hvis du får brug for lidt mere diskret lyd.

Trust GXT 608 Tytan

Små högtalare till bärbara datorer.

av Morten Skeldal Østergaard #Högtalare #Trust
7.5

Det behöver egentligen inte vara så himla krångligt jämt. Om du ­bara vill ha ett par vettiga högtalare som har klart och bra ljud för de flesta uppgifter vid datorn, fixar Trust GXT 608 Tytan utan vidare det.

Det här är en uppsättning klassiska datorhögtalare som ansluts till datorn via ljudutgången. Strömmen tas från en usb-port, sedan är högtalarna redo att användas. Det är väldigt praktiskt att det ­inte behövs någon extern strömförsörjning eftersom det blir enkelt att stoppa ner högtalarna i en ryggsäck tillsammans med en bärbar dator.

Å andra sidan innebär det också begränsningar för hur kraftfullt ljud högtalarna kan leverera. Om du inte har något emot extern strömförsörjning är exempelvis Creative Sound BlasterX Kratos S3 ett bättre val i samma prisklass.

Som en förbättring av ljudet för en bärbar dator är det dock svårt att matcha Trust GXT 608 Tytan. Ljudbilden är bättre än i de flesta bärbara datorer och med vreden på ena högtalarens framsida är det lätt reglera både volymen och hur kraftig basen ska vara. Möjligheten att justera basen är bra, eftersom ­basen har en tendens att slå igenom och låta grötig om ljudvolymen vrids upp ordentligt.

För alla som tycker om lite extra bling erbjuder högtalarna en liten ljusshow i form av röd LED-belysning som pulserar i takt med musiken i högtalarna. Det går att stänga av den extrafunktionen om du inte uppskattar den typen av visuella effekter.


+ Godkänt ljud
+ Smidiga att ta med
Odetaljerad bas
Inte speciellt kraftfulla

Läs mer om Trust GXT 608 Tytan


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Trusts små högtalare är ett bra komplement till en bärbar dator med dåliga högtalare.

Specifikationer

Märke
Trust
Anslutning
Usb, 3,5 mm telepropp
Utgångeffekt
18 W
Vikt
0,5 kg
Mått
207 x 104 x 97 mm