På ovansidan finns det knappar för att styra ljudet.

Sony SRS-ZR7

Datorhögtalare för många tillfällen

av Morten Skeldal Østergaard #Högtalare #Sony
7.7

Sällan har vi sett en högtalare som går att ansluta på så många sätt som Sony SRS-ZR7. De flesta högtalare av den här typen ansluts till en vanlig ljudutgång, men Sony bjuder även på en usb-port för digital anslutning.

Det betyder i de flesta fall att ljudkvaliteten blir bättre. Ljudkortet i en dator påverkas nämligen av den omgivande elektroniken, vilket ger störningar i utsignalen via hörlursuttaget. I SRS-ZR7 slipper vi det problemet eftersom ljudet överförs digitalt till högtalaren, som i sin tur avkodar ljudet till en analog signal som kan spelas upp via högtalarelementen.

Det går även att skicka ljud till SRS-ZR7 via Bluetooth. Den stödjer även NFC, som är en teknik för enklare parning av Bluetooth-enheter. Det ska räcka att lägga sin NFC-klara mobil intill högtalaren för att de tu ska hitta varandra. Våra tester visar att detta fungerar precis som det är tänkt.

Än är vi dock inte klara. Högtalaren är även kompatibel med Chromecast. Det går alltså att spela upp ljudet den vägen från en dator eller mobiltelefon. Den stora fördelen med det systemet är att ljudet kan spelas upp på flera högtalare samtidigt.

Ljudet är bra för att komma från en högtalare i den här storleken. Den är bäst på vanliga ljud från Windows, till exempel Youtube-klipp. Spelar man bastung musik blir det tydligt att SRS-ZR7 inte räcker till för att återge de riktigt djupa bastonerna.

Storleken och det avlånga formatet gör att SRS-ZR7 passar perfekt under en bildskärm.

Sonys SRS-ZR7 finns att köpa här via Prisjakt


+ Många anslutningar
+ Praktiskt utformad
Tunn bas
Dyr

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra och användbar datorhögtalare som dock hade mått bra av en lite tyngre bas.

Specifikationer

Märke
Sony
Anslutning
Bluetooth, Chromecast, usb
Vikt
1,8 kg
Mått
8,5 x 8,5 x 29,9 cm