Sony SRS-ZR5

En snygg högtalare med bra ljud och solid bas.

av Mikkel Jacobsen #Högtalare #Sony
9.0

Sony nya minihögtalare SRS-ZR5 passar in i vilken miljö som helst. Den är elegant och tar inte upp särskilt mycket plats.

Ljudkvaliteten är riktigt hög och det finns bra tyngd i basen. SRS-ZR5 ansluts via ett trådlöst nätverk eller Bluetooth till en mobiltelefon eller pekdator. Anslutningen är enkel och går snabbt. Bluetooth kan vara marigt att få att fungera, men det här gången har Sony lyckats bra. Det går även att använda en vanlig audiokabel om så önskas. SRS-ZR5 stödjer även HDMI ARC, vilket innebär att när högtalaren kopplas till exempelvis en tv (som också måste stödja HDMI ARC), går det att justera ljudvolymen i högtalaren med tv:ns fjärrkontroll.

En annan funktion som stöds är Sonys teknik SongPal Link som används för att spela musik i flera rum samtidigt. SRS-ZR5 kan anslutas till både fasta och trådlösa nätverk. Bland övriga standarder märks DLNA, NFC, Chromecast (inbyggt) och Spotify Connect. Detta är alltså en rejält fullmatad liten högtalare.

Det fina är att ljudbilden bevaras även när man inte är nära högtalaren. Vi ställde den till exempel i köket och lyssnade medan vi var ute i vårsolen på altanen och då låter det fortfarande bra.

Det enda problem som uppstod under våra tester är att signalen mellan telefonen och högtalaren faller ut om någonting kommer mellan de båda enheterna. Det är dock ett problem med själva Bluetooth-tekniken snarare än med högtalaren. Det enkla sättet att lösa det är att lägga telefonen intill högtalaren i stället för att bära omkring med den i fickan.

Sony SRS-ZR5 finns att köpa här via Prisjakt


+ Bra ljud
+ Solid bas
+ Elegant
+ Enkel att ansluta

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sonys högtalare låter bra och den är enkel att ansluta till olika enheter.

Specifikationer

Märke
Sony
Anslutning
Bluetooh, Wi-Fi, hdmi, usb 2.0
Vikt
1,7 kg
Mått
10 x 10 x 16 cm