Højtaleren er meget solid og dækket af et metalgitter.

Sonos Move

Sonos Move är en bärbar Bluetoothhögtalare som även fungerar i Sonos Wi-Fi-system.

av Morten Skeldal Østergaard #Högtalare #Sonos
9.4

Sonos har blivit världsledande på att spela musik via hemmets trådlösa nätverk. Med tekniskt avancerade lösningar som är enkla att använda har de slagit ut självaste Apple från marknaden med strömmande musik i alla rum.

Nu tar Sonos ett nytt steg med högtalare Move, som förstås också kan anslutas till det trådlösa nätverket för att fungera tillsammans med Sonos övriga sortiment. Men Move fungerar dessutom som en fristående Bluetoothhögtalare. Eftersom den har ett batteri som räcker i runt åtta timmar kan den lika gärna användas i trädgården eller i husvagnen. På baksidan av den lilla cylinderformade högtalaren finns det ett hål att bära högtalaren i. Move är dessutom IP56-klassad, så den är dammtät och den tål lite vattenstänk.

På toppen sitter det fyra knappar för att styra uppspelningen, men för att få ut mesta möjliga av Move är det Sonos utmärkta app i mobilen som gäller. Det är den lättanvända appen som är en av orsakerna till Sonos framgångar.

Sonos Move ger ett klart och fylligt ljud. Det är nästan i paritet med de bästa högtalarna från vårt senaste jämförande test av Bluetoothhögtalare. Är det bara en sådan du är intresserad av finns det dock många bättre och billigare alternativ.

Batteriet i Move laddas trådlöst via en laddningsring som följer med. Det är bara att ställa högtalaren på ringen för att ladda batteriet. Det kan knappast bli enklare och efter två timmar är batteriet fullt.


+ Bra ljud
+ Bluetooth och Wi-Fi
+ Trådlös laddning

Läs mer om Sonos Move


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra kombination av en Wi-Fi-högtalare hemma och en Bluetoothhögtalare att ta med.

Specifikationer

Märke
Sonos
Anslutning
Bluetooth, Wi-Fi
Vikt
3 kg
Mått
24 x 16 x 12,6 cm
Batteritid
8 h
Övrigt
IP56