Test av Sonos Beam

Sonos Beam

Sonos Beam är en kompakt ljudlimpa som är anpassad för att återge välljudande musik och tv-ljud i mindre rum. Det klarar den galant och ljudet är välbalanserat. Lätt att styra.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Högtalare #Sonos
9.3

En högtalare till tv:n i vardagsrummet. Mer behövs inte för att lyssna på högklassigt tv-ljud och musik. Det är Sonos ambition med sin nya kompakta högtalare Beam, som fungerar som både stereohögtalare och så kallad ljudlimpa – det vill säga en liggande långsmal högtalare som innehåller bas- och diskantelement.

Sonos har i hög grad lyckats med sitt projekt. Beam ger nämligen ett glimrande ljud när man lyssnar på musik. Ljudet är välbalanserat och klart och det spelar ingen roll om det står Queen, Bach eller Abba på spellistan, all musik får en stadig botten att stå på.

Som tv-högtalare övertygar Beam med kraftfullt ljud när James Bond rusar fram över tv-skärmen, samtidigt som nyhetsuppläsarnas röster i Rapport är klara och tydliga.

Lätt att hantera

Ljudet som Beam presterar är imponerande med tanke på priset och storleken, men den stora styrkan är ändå hur enkelt det är att styra högtalaren. Installationen kräver att Beam ansluts till ett nätverk, antingen trådlöst eller med kabel. Med hjälp av en app i telefonen kalibreras sedan högtalaren på ett imponerande sätt. Appen guidar en hela vägen in i mål. Det fungerar ypperligt.

Därefter kan Beam fjärrstyras från telefonen, datorn eller pekdatorn. Det går att lyssna på internetradio eller strömma musik från en NAS eller från Spotify. Anslutningen till tv:n sker med en HDMI-kabel och har tv:n HDMI-ARC, vilket de flesta nya modeller har, ersätter Beam tv:ns inbyggda högtalare så att ljudet kan styras med tv:ns fjärrkontroll.

Det är svårt att inte bli nöjd med Beam. En detalj i sammanhanget är att Beam stödjer Amazons digitala assistent Alexa. I de versioner av Beam som säljs här fungerar detta dock ännu inte.


+ Kompakt
+ Enkel att styra
Hög ljudkvalitet
Digital Assistent stöds inte här


Sonos Beam finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sonos Beam

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Beam är en kompakt tv-högtalare med stor ljud till ett vettigt pris.

Specifikationer

Märke
Sonos
Anslutning
Hdmi, AirPlay 2.0, WiFi, Optisk adapter
Vikt
2,8 kg
Mått
6,85 x 65,1 x 10 cm