Test av Marshall Emberton

Marshall Emberton

Magisk minihögtalare.

av Markus Dahlberg #Högtalare #Marshall
9.7

Undrar vad Jim Marshall hade sagt om den lilla högtalaren Emberton som bär hans namn. Utseendet borde i alla fall inte vara något större problem. Det är klassiskt svart med de välkända metallnäten som högtalargaller och en enda stor knapp i mässing. Det är snyggt gjort och trots att Emberton inte är större än att den går ner i en handväska, ser den fortfarande rock’n’roll ut.

Högtalaren har fått sitt namn efter den lilla stad där Jim Marshall, grundare av förstärkartillverkaren Marshall, föddes. Så mycket mer än namnet och designelementen har nu inte Emberton gemensamt med förstärkarbolaget. Namnet licensieras av svenska Zound Industries som utvecklar högtalare och hörlurar under ett antal varumärken, som Marshall, Urbanears och Adidas.

När Emberton ställs på ett bord tar den upp en yta som är något mindre än en modern mobiltelefon. Detta är alltså en liten batteridriven högtalare som är lätt att ta med överallt. Långsidorna är täckta av de klassiska metallnäten och ljudet strömmar ut åt båda hållen. På ovansidan har Marshall tagit med sig den fantastiska styrspaken från företagets hörlurar. Det är en multispak som genom att vickas åt olika håll justerar ljudvolym och styr musiken. Ett längre tryck på den startar högtalaren och den i röda steg lysande batteriindikatorn vaknar. Det finns faktisk en knapp till – Bluetoothknappen. Men den är väl dold på ovansidan i det svarta silikonhöljet.

Tack vare den fina styrspaken är hanteringen av Emberton oöverträffat enkel. Styrningen är intuitiv och det är så enkelt att styra högtalaren att den omedelbart blir ens kompis.

En så här pass liten högtalare med en volym på cirka 0,7 kubikdecimeter ger i vanliga fall ett ljud som är därefter. Men vilken magi det håller på med på Centralplan 15 i Stockholm hos Zound Industries vet jag inte, men Emberton låter för bra för sin storlek. Ljudet är fylligt och stort på ett sätt som inte borde vara möjligt. Det finns till och med tungt basljud. Imponerande.

Det finns inget illa att säga om Emberton. Laddningen sker via usb c och en batteritid på runt 20 timmar är i alla lägen fullt tillräckligt. Den kan vara med överallt eftersom den tål vatten. På stranden bör man i och för sig tänka till eftersom usb-porten inte har något yttre skydd. Sand i den vill man inte ha.

Marshall har återigen gjort en övertygande produkt som vi inte annat än älskar och som är klart prisvärd. Bra gjort!


+ Fylligt ljud
+ Fantastisk styrning
+ Mycket prisvärd

Läs mer om Marshall Emberton


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Emberton är något av ett litet underverk. Stort ljud, rimligt pris och härliga att hantera.

Specifikationer

Märke
Marshall
Anslutning
Bluetooth, usb c (laddning)
Utgångeffekt
2x 10 W
Vikt
700 g
Mått
68 x 160 x 76 mm
Batteritid
20 h
Övrigt
IPX7