Lyset på bagsiden kan enten synkroniseres med lyden eller det, der sker på skærmen.

Logitech G560

Ljudpaket med en baslåda och två satellithögtalare.

av Morten Skeldal Østergaard #Högtalare #Logitech
9.0

Många datorhögtalare har passerat vårt testrum genom åren och det ­måste till något alldeles extra för att vi ska vakna till.

Logitech G560 imponerar med en ljudkvalitet som vi inte är vana vid att uppleva från en dator. Baslådan ser tämligen slätstruken ut, men det är tydligt att den tunga basenheten inte bara ska se massivt häftig ut. Den ger en rejäl grund i ljudbilden, framförallt i musik. Basgången i rock­musik både känns och hörs. Det låter ­visser­ligen som om basen är aningen skild från resten av ljuden, men när man har vant sig vid det är hela ljudbilden väldigt tydlig. Vi hör mängder med detaljer som inte finns där i enklare högtalare.

De två satelliterna har inbyggt ljus som kan ändra färg i takt med musiken. Det går till och med att få ljuset att härma färgerna som visas på skärmen i ett spel eller en film, vilket ger högtalarna en funktion som liknar den Ambilight-funktion som Philips har i några av sina tv-apparater, där väggen bakom tv:n blir upplyst med samma färger som på skärmen – allt för att förhöja upplevelsen. Ljushowen kan som tur är stängas av med det tillhörande datorprogrammet, som innehåller många inställningar. Det går att få ljus och ljud att fungera precis som man vill ha det.

Logitech erbjuder ett brett utbud av anslutningsmöjligheter. Det bästa är att använda den medföljande usb-sladden, eftersom det minskar risken för elektriska störningar som kan påverka analoga signaler om den vanliga ljudingången används. Det går även att ansluta högtalarna till ­exempelvis mobiltelefonen via Blue­tooth.


+ Stort ljud med fin bas
+ Ljus i högtalarna
+ Bra anslutningar

Läs mer om Logitech G560


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech G560 ger en bra ljudbild, framför allt för film och musik. Och ljuseffekter.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
Usb, Bluetooth, aux
Utgångeffekt
240 W
Vikt
1,79/5 kg (satelliter/baslåda)
Mått
148 x 166 x 118/404 x 255 x 207 mm (satelliter/baslåda)