Test av Libratone Zipp 2

Libratone Zipp 2

Zipp 2 är en läcker men dyr högtalare.

av #Högtalare #Libratone
7.8

Zipp 2 är en snygg och gedigen Bluetooth-högtalare. Till största delen är den cylinderformade högtalaren klädd i kraftigt tyg som finns i ett flertal färger. På ena sidan av cylindern sitter den för Libratone karaktäristiska läderstroppen och i tygets nederkant ett blixtlås för att lossa beklädnaden från högtalaren.

Det är lätt att ansluta till högtalaren via Bluetooth. Ljudet är fylligt med en gedigen bas som låter som om den kom från en betydligt större högtalare. Röster, till exempel från en radiostation, kan dock låta lite grumliga.

Ljudet flödar 360 grader runt högtalaren, så den passar mitt i ett rum – till exempel på ett bord. Det inbyggda batteriet räcker för att spela musik i upp till tolv timmar. Räcker inte det kan Zipp 2 även drivas via den strömadapter som följer med.

Appen som hör till drar ner det annars fina intrycket. Den har svårt att ansluta Zipp 2 till ett trådlöst nätverk. Vi provade i två telefoner innan det slutligen lyckades. Tyvärr tenderar appen att avslutas ofrivilligt ganska ofta.

När Zipp 2 är ansluten till nätverket fungerar den tillsammans med Amazons digitala assistent Alexa. Den förstår ännu inte svenska, så för vår del hade det varit roligare med stöd för Google motsvarighet Google-assistenten.


+ Fylligt ljud
+ Uppladdningsbart batteri
Väldigt dyr
Alexa fungerar inte på svenska


Libratone Zipp 2 finns att köpa hos Elgiganten

Läs mer om Libratone Zipp 2

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Zipp 2 är en läcker men dyr högtalare.

Specifikationer

Märke
Libratone
Anslutning
WiFi, Bluetooth
Vikt
1,5 kg
Mått
26,1 x 12,2 cm
Batteritid
12 timmar
Övrigt
Stöd för Amazon Alexa