Test av Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Citation 100

Citation 100 är en fin liten högtalare, men om du inte vill ha den digitala assistenten finns det bättre högtalare till samma pris.

av #Högtalare #Harman Kardon
8.1

Samsungs dotterbolag Harman Kardon har lanserat en hel serie högtalare som fungerar med Google-assistenten. Citation 100, som är en av de mindre i serien, kan användas som en vanlig Bluetooth-högtalare. Men med appen Google Home kan Citation 100 även användas tillsammans med Googles digitala assistent. Med hjälp av den går det att göra mycket med röstkommandon, till exempel starta en film Netflix eller sätta en ­timer för söndagssteken i ugnen. ­Citation fungerar då på samma sätt som Googles högtalare Google Home Mini.

Citation 100 lyckas inte skapa ett lika bra runt om-ljud som till exempel Ultimate Ears Megaboom 3, även om mellanregistret är klart och distinkt. Citation 100 är mer en högtalare för bakgrundsmusik och kanske ljudböcker.

Den som inte har behov av Google-­assistenten eller funktionen för att koppla ihop Citation 100 med andra av Harman Kardons högtalare hittar lätt bättre ­alternativ i samma prisklass.

Varken formgivningen eller konstruktionen är lika märkvärdig som i liknade cylinderhögtalare. Inte heller styrningen är i topp. På ovansidan finns de tryckkänsliga knappar som används för betjäningen, men det är för svårt att känna om ett tryck har registrerats eller ej, vilket ofta leder till irriterande dubbeltryck.


+ Google-assistenten inbyggd
Svårstyrd
Tveksam design

Harman Kardon Citation 100 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Harman Kardon Citation 100


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Citation 100 är en fin liten högtalare, men om du inte vill ha den digitala assistenten finns det bättre högtalare till samma pris.

Specifikationer

Märke
Harman Kardon
Anslutning
Bluetooth, Wi-Fi
Utgångeffekt
50 W
Vikt
2,7 kg
Mått
27,5 x 17,2 x 16,3 cm