Test av Creative Sound BlasterX Kratos S3

Creative Sound BlasterX Kratos S3

Sound BlasterX Kratos S3 är ett högtalarpaket från Creative som låter riktigt bra med tanke på vad det kostar.

av Peter Skovbjerg Jensen #Högtalare #Creative
9.2

Sound BlasterX Kratos S3 är Creatives nya 2.1-högtalare med två diskanthögtalare och en baslåda. De är avsedda för stationär bruk till en dator. Det är snyggt svarta med lätt kantig design och stora Sound BlasterX-logotyper på alla högtalarna. På sidan av den högra högtalaren sitter det en volymratt och ett hörlursuttag.

Installationen är inte krångligare än att ansluta högtalarna till baslådan med respektive sladdar. Baslådan i sin tur kopplas till en av datorns ljudutgångar.

Det går att spela högt med Kratos S3. Ljudet är klart och baslådan hjälper till att få fram ett basljud som saknas i små datorhögtalare. Den som söker extremt mycket basgung göre sig icke besvär, men Kratos bjuder på lagom basljud för normalt bruk. Ljudkvaliteten är bra och med tanke på att hela paketet kostar 750 kronor går det knappast att klaga på hur det låter.

Enligt Creative är Kratos S3 framtagen för datorspelare och som sådan fungerar de alldeles utmärkt, i alla fall för amatören. Proffsen vill förmodligen ha surroundljud eftersom man i de flesta actionspel numera då får en mycket bättre förnimmelse varifrån ett ljud kommer. Men för vardagsspelaren som vill ha lite mer ut av sina spel är Kratos S3 definitivt ett bra val.


+ Vettigt ljud
+ Anständig bas
+ Enkel installation


Creative Sound BlasterX Kratos S3 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Creative Sound BlasterX Kratos S3

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Creative Sound BlasterX Kratos S3 är ett av de billigaste sätten att få bra datorljud med anständig bas.

Specifikationer

Märke
Creative
Anslutning
3,5 mm telepropp
Utgångeffekt
2x 11 W (högt.), 24 W baslåda
Vikt
2,4 / 0,5 /0,6 kg (baslåda / vänster högt. /höger högt.)
Mått
227 x 170 x 227 / 158 x 95 x 102 mm (baslåda / högtalare)