Braven BRV-MINI

Braven BRV-MINI

Liten och tuff högtalare för livet utomhus.

av Markus Dahlberg #Högtalare #Braven
8.3

Braven är ett nytt högtalarmärke på den svenska marknaden. De säger sig vara företaget som uppfann den tuffa, tåliga högtalaren som tål att vara med överallt ute i naturen. Vi är böjda att hålla med.

BRV-MINI är företagets minsta högtalare och som sådan överraskar den på flera punkter. Denna lilla högtalare, som är stor som en halv läskburk, låter för bra för sin storlek. Ljudet är fylligt och faktiskt ganska nyanserat. Det går att spela högt utan att det låter illa, men som med alla små högtalare låter det också litet. Av fysiska skäl kan inte en liten högtalare låta stort. Men på resan, båtturen, grillkvällen, badstranden – eller i duschen, fungerar den perfekt till både väderleksrapporten och Mozart.

Högtalaren är vattentät och flyter dessutom om den råkar hamna i vattnet – den bara fortsätter att spela som om ingenting har hänt. Den klarar en halvtimme på en meters djup. Det finns en liten stropp för att hänga högtalaren på en krok eller en gren. Tyget kring högtalaren är vattenavvisande och alla plastdetaljer tycks vara tillverkade av tåligt gummi. Det känns att den kan vara med överallt.

Anslutningen via Bluetooth är busenkel och laddningen sker via usb c. Någon laddare följer inte med. Å andra sidan är batteritiden uppåt tolv timmar, förstås beroende på hur högt man spelar. Men vid normala ljudnivåer är det klart möjligt att nå den angivna batteritiden.

För den som söker en tuff liten ljudåtergivare att hänga på ryggsäcken nu när vandring tycks bli nästa stora folksport, är Braven BRV-MINI en given kandidat. För priset ger Braven BRV-MINI riktigt mycket för pengarna.


+ Liten och välbyggd
+ Vattentät och tålig
+ Hyfsat ljud
+ Usb c

Läs mer om Braven BRV-MINI


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bravens härliga lilla högtalare låter bättre än den borde. Tålig, snygg och tuff. Gillar!

Specifikationer

Märke
Braven
Anslutning
Bluetooth, usb c (laddning)
Utgångeffekt
5 W
Vikt
230 g
Mått
8,5 x ∅7 cm
Batteritid
12 h
Övrigt
IPX7, finns i färgerna svart, grått, blått, rött