Test av Bang & Olufsen Beoplay M5

Bang och Olufsen Beoplay M5

Beoplay M5 är en elegant Bluetooth-högtalare med fantastiskt ljud. Men den tillhörande appen haltar lite.

av #Högtalare #Bang og Olufsen
9.1

Bang & Olufsens Bluetooth-högtalare BeoPlay M5 ser precis så lyxig och dyr ut som den här. Den kostar massor, men det är också en elegant och välbyggd högtalare i fina material.

Det är enkelt att para Beoplay med telefonen via Bluetooth. Sedan är det bara att trycka på Play i musikappen och njuta av musiken.

Ljudet är i en klass för sig. Basen är tung och fyllig utan att på något sätt störa den övriga ljudbilden. Mellanregistret är rent och såväl poddsändningar som ljudböcker blir ovanligt behagliga att lyssna på.

Diskanten är kristallklar och Beoplay M5 passar perfekt oavsett vad som spelas upp på den. Det är dock den mullrande, men rena, basen som på allvar skiljer M5 från andra mindre och billigare högtalare, som ofta har för klen bas eller som tvärtom raserar hela ljudbilden med en bas som tar över totalt.

Den cylinderformade högtalaren är klädd i tyg och det finns inga synliga knappar. I stället vrider man på topplattan av aluminium för att ändra ljudvolymen. Ett tryck på plattan startar musiken och ett långt tryck stänger av högtalaren.

En underlighet i det sammanhanget är att Bang & Olufsen tydligen tycker att de måste hjälpa användaren när ljudvolymen ändras. Ljudjusteringen ledsagas nämligen av en serie mer eller mindre irriterande klickljud som spelas upp så fort plattan snurras det minsta.

Många möjligheter

Beoplay M5 stödjer både Google Cast och Apple Airplay, så det går alltså att spela musik även via dessa tekniker. Har man råd och kan köpa flera högtalare från Bang & Olufsen kan de kopplas ihop via Beolink Multiroom, så att musiken kan styras i olika rum samtidigt.

Dessvärre är inte allt perfekt, vilket är synd med tanke på priset. Det är som sagt lätt att para ihop M5 med mobilen, men i den app som hör till är det osedvanligt krångligt att få upprätta förbindelse med högtalaren via Wi-Fi. Vi har lagt ner mycket tid på att få det att fungera i olika Android-telefoner och i vissa fall går det inte alls. När vi så testar samma app i en iPhone går proceduren helt smärtfritt.


+ Underbart hantverk
+ Fantastiskt ljud
Problem med Android
Dyr

Bang & Olufsen Beoplay M5 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Bang & Olufsen Beoplay M5


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Beoplay M5 är en elegant Bluetooth-högtalare med fantastiskt ljud. Men den tillhörande appen haltar lite.

Specifikationer

Märke
Bang og Olufsen
Anslutning
Bluetooth, Google Cast
Utgångeffekt
60 watt
Vikt
2,54 kg
Mått
Ø 165 x 185 mm