Stofpanelet sidder fast med magneter, så det kan nemt af- og påmonteres.

Argon Audio Alto 4 Active

Hi-Fi-högtalare för datorn

av Morten Skeldal Østergaard #Högtalare #Argon Audio
9.5

De flesta tillverkare av högtalare för datorer brukar även göra andra dator­produkter och har högtalarna mer som en form av komplement.

Så är det inte med den danska högtalartillverkaren Argon. Här ligger fokus på att skapa förstklassiga högtalare, och det märks även på de förhållandevis billiga datorhögtalare Alto 4 Active, vilka levererar en ljudupplevelse utöver det vanliga. Både den höga diskanten och mellanregistret, där människoröster vanligtvis befinner sig, har en mycket högre detaljrikedom än i de andra högtalarna. Det kan saknas lite djup i basen i spel, men det har förmodligen Aragon också noterat eftersom det finns en utgång för en separat baslåda.

Anslutningsmöjligheterna är en annan av Argon-högtalarnas styrkor. Det går till exempel att ansluta en skivspelare och det finns en optisk ingång som kan användas tillsammans med en tv eller en dator. Högtalarna klarar även Bluetooth. så att en smartmobil eller surfplatta kan skicka ljud trådlöst till högtalarna.

Det medföljer en fjärrkontroll som visserligen inte är avancerad men ett bra komplement.

Alla anslutningar sitter på den ena högtalarens baksida, och de två högtalarna kopplas samman med en högtalarkabel. Här hade det varit trevligt om Argon hade skickat med en sladdstump, men kabar får man ordna själv.


+ Förstklassigt ljud
+ Gott om anslutningar
Svag bas

Läs mer om Argon Audio Alto 4 Active


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Argon Alto 4 Active är snygga och de levererar en förstklassig ljudupplevelse.

Specifikationer

Märke
Argon Audio
Anslutning
Optisk, phono, skivspelare, Bluetooth
Utgångeffekt
40 W
Vikt
3,5 kg
Mått
150 x 240 x 223 mm
Övrigt
Inha kablar följer med