Drevet er tilsyneladende udformet med inspiration fra en industriel container.

Western Digital WD_Black P50

Hypersnabb lagring.

av Morten Skeldal Østergaard #Hårddisk #Western Digital (WD)
9.4

Är det viktigare att det går snabbt än att det finns massor med plats, är den en ssd du behöver. I Western Digitals nya externa ssd WD_Black P50 är det nämligen överföringshastigheterna som imponerar mest.

Vi mäter läs- och skrivhastigheter till uppåt 804 megabyte i sekunden. Det är ungefär vad en spelfilm i komprimerat format tar upp. Det gör WD-Black P50 till den snabbaste lagringsenhet vi någonsin har testat. Egentligen är kanske ssd:n ännu snabbare. Vi har nämligen ingen dator som fullt ut kan utnyttja tekniken som WD-Black P50 bygger på.

Western Digital använder den senaste tillgängliga usb-tekniken för riktigt höga överföringshastigheter. Tekniken går under det komplicerade namnet usb 3.2 generation 2×2. Usb-porten i vår testdator klarar usb 3.2 generation 2, vilket i teorin är hälften så snabb som 2×2.

P50 har ett chassi av svartmålad metall. Ssd:n inuti avger en hel del värme vid hård belastning och därför finns det små kylgaller i chassit. Därför ger det efter lite när vi trycker på det, men i stort känns enheten robust och tålig.

Med de höga hastigheterna följer också höga priser. För 1900 kronor kan man köpa en extern hårddisk på åtta terabyte, men då blir inte filöverföringarna lika rasande snabba.


+ Otroligt snabb
+ Senaste standarden
Dyr

Läs mer om Western Digital WD_Black P50


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En extern lagringsenhet som slår alla hastighetsrekord. Onödigt snabb för nästan alla.

Specifikationer

Märke
Western Digital (WD)
Typ
Extern ssd
Kapacitet
500 GB
Anslutning
Usb c 3.2 Gen 2x2
Pris per gigabyte
3:80 kr
Storlek
118 x 62 x 14 mm