Test av WD My Cloud Home

Western Digital My Cloud Home 2TB

Western Digital har gjort en lättanvänd hemserver med elegant design.

av #Hårddisk #Western Digital (WD)
7.0

Nätverkshårddiskar eller hemservrar är ofta ganska stora och klumpiga. Med My Cloud Home har Western Digital gjort en lagringslösning för hemmabruk som är både kompakt och elegant.

Western Digital My Cloud fungerar dels som backup för filer i såväl datorn som mobilen/pekdatorn, dels som central hårddisk som går att nå var man än befinner sig. Den är på två terabyte, hårddisken inuti är monterad från början.

Snabbt och lätt

Det går snabbt att installera My Cloud Home. Den nätverkskabel som följer med ska dras mellan My Cloud och routern. Sedan är det bara att ansluta strömmen och starta webbläsaren. Via webbsidan mycloud.com/hello registreras nätverkshårddisken och man upprättar sig som användare. Det hela tar ett par minuter.

 

Test av WD My Cloud Home
Användargränssnittet är lätt att hitta i såväl datorn som mobilen.

 

När installationen är överstökad är det dags att hämta appen My Cloud Home i mobilen. Via appen går det att ladda upp enskilda filer eller ta kontinuerlig backup av hela telefonen.

Användargränssnittet i både appen och datorn är modernt och lätt att ta till sig. Det är betydligt fräschare än hos många konkurrenter.

WD Mycloud Home kan ställas in för att säkerhetskopiera hela ens egen Dropbox och Google Drive. Den kan bli en medieserver med hjälp av programmet Plex.

Långsamma filöverföringar

En av basfunktionerna för en NAS är lagring av filer. Här går det dessvärre lite långsamt. Vi mäter upp läs- och skrivhastigheter på 33 megabyte i sekunden med programmet CrystalDiskMark. Det är lågt. Vi hade önskat det dubbla.

 

Test av WD My Cloud Home
Det går ganska långsamt att flytta filer till och från WD My Cloud Home.

 

När vi i Windows överför flera tusen småfiler manuellt sker det med en genomsnittshastighet på omkring 20 megabyte I sekunden. Det är inte imponerande. Det räcker i de flesta fall, men jämfört med konkurrenterna är det inget att komma med.


+ Enkel installation
+ Modernt och bra användargränssnitt
Långsamma överföringar


Western Digital My Cloud Home finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Western Digital My Cloud Home

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

WD My Cloud Home är bra på nästan allt, bortsett från överföringshastigheterna som är får låga.

Specifikationer

Märke
Western Digital (WD)
Kapacitet
2 TB
Anslutning
Usb, ethernet
Pris per gigabyte
90 öre
Storlek
17,5 x 5,3 x 14 cm