Extern hårddisk på två terabyte i en enkel och kompakt låda.

Verbatim Store ‘n’ Save USB 3.0 2TB

Snabb kopiering med det backupprogram som följer med

av Christian Slot #Hårddisk #Verbatim
9.0

För den som söker en extern hårddisk för att överföra filer snabbt och lätt är Verbatims Store ‘n’ Save USB 3.0 värd en titt. Hårddisken klarar, som namnet visar, usb 3.0 som medger upp till tio gånger högre överföringshastigheter än usb 2.0. Nu fungerar ju hårddisken även med den äldre standarden, det går bara långsammare.

Snabb kopiering
Vi har testat hårddisken med både usb 2.0 och usb 3.0. Via usb 2.0 tar det 3,5 minuter att överföra 4,6 gigabyte med backupprogrammet Nero BackItUp 2017. Använder vi usb 3.0 tar det bara 54 sekunder att överföra samma filer.

Hårddisken är tillräckligt tyst när den arbetar för att kunna stå intill datorn utan att störa. Den är kompakt och tar inte upp mycket plats på skrivbordet. Tack vare den enkla utformningen är den inte heller särskilt iögonfallande.

Perfekt för stora filer data och backup
På grund av den höga överföringshastigheten via usb 3.0 är Store ‘n’ Save perfekt för stora datamängder, till exempel högupplösta semesterfilmer, eller som backup-enhet.

Programmet Nero BackItUp 2017 följer med och med hjälp av det går att säkerhetskopiera hela eller delar av hårddisken, antingen manuellt eller automatiskt. Programmet är smidigt och ett enkelt sätt att föra viktiga filer i säkerhet.

Från fabriken finns även det lilla programmet Green Button på hårddisken. Det används för att ställa in när viloläget ska aktiveras för att minska strömförbrukningen.

En miss är att det inte följer med något program för att kryptera filer som sparas på hårddisken.

Verbatim Store ‘n’ Save USB 3.0 2TB finns att köpa här via Prisjakt


+ Snabb via usb 3.0
+ Kompakt
+ Backupprogram
Ingen kryptering

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Med Verbatim Store 'n' Save USB 3.0 går det snabbt att ta (okrypterad) backup.

Specifikationer

Märke
Verbatim
Typ
Extern hårddisk
Kapacitet
2 terabyte
Anslutning
Usb 3.0, usb 2.0
Pris per gigabyte
0:60 kr
Storlek
19,2 x 11,8 x 4,9 cm
Övrigt
Backupprogram från Nero ingår