Toshiba Canvio Premium 1TB

En liten och mycket elegant extern hårddisk för både usb c och usb 3.0.

av #Hårddisk #Toshiba
8.3

Toshiba är en lite udda fågel på datormarknaden numera, särskilt sedan de slutade sälja bärbara datorer för konsumentbruk. Kvar finns bland annat tillbehör, som till exempel en lång rad hårddiskar.

Canvio Premium är som namnet antyder en lite elegantare hårddisk. Det rör sig om en liten extern 2,5-tummare med stram formgivningen och fina prestanda. Ovansida i avfasad grå aluminium är riktigt snygg och tillsammans med logotypen i relief samt en sober blå lysdiod som indikerar drift, kan man stolt lägga en Canvio på skrivbordet. Undersidans svarta plats kan vi förtränga.

Anslutningen sker via usb 3.0 eller usb c. Det finns bara ett uttag och en kort usb-sladd, men Toshiba skickar med en liten adapter till usb c. Enkelt och smidigt. Bra är också den tygpåse som följer med för att skydda hårddisken under transport och för att förvara sladd och adapter. På hårddisken finns det program för backup, kryptering samt anslutning till webben så att den går att nå från internet. Det följer även med drivrutiner för Macintosh.

Även vad gäller prestanda håller Toshiba hög klass. Våra mätningar av läs- respektive skrivhastigheter på runt 120 megabyte i sekunden. Det är klart godkänt, till och med riktigt bra. Lite synd är det dock att Canvio susar lite när den jobbar hårt. Hårddiskar av den här typen brukar vara i stort sett knäpptysta.


+ Snabb
+ Elegant
+ Bra tillbehör
Låter en del


Toshiba Canvio Premium finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Canvio Premium

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra, snabb och snygg extern hårddisk med fina tillbehör och goda prestanda.

Specifikationer

Märke
Toshiba
Typ
2,5 tum
Kapacitet
1 TB
Anslutning
Usb 3.0, usb c (med adapter)
Pris per gigabyte
80 öre
Storlek
11 x 7,8 x 1,3 cm
Övrigt
Förvaringspåse, usb c-adapter