Canvio for Desktop er bare en harddisk i en sort plastikkasse –men den gør præcis det, den skal.

Toshiba Canvio for Desktop

Extern hårddisk att ställa på skrivbordet för backup eller som extra lagringsutrymme.

av Morten Skeldal Østergaard #Hårddisk #Toshiba
7.8

Vissa produkter är härligt enkla att använda. Ett exempel är Toshiba Canvio for Desktop, som är en enkel extern hårddisk för usb 3.0. Den fungerar visserligen med usb 2.0 också, men ska det bli fart på filöverföringarna krävs usb 3.0. Casio skickar för övrigt med en kabel.

Används usb 3.0, vilket vi rekommenderar, går filöverföringarna med rimligt höga hastigheter. Testprogrammet som mäter överföringshastigheten visar ett snittvärde på 213 megabyte i sekunden för att skriva data till hårddisken. Läsningen av filer går som alltid lite fortare: 221 megabyte per sekund. I en mer realistisk vardagsmiljö går det sällan så snabbt, särskilt om många små filer ska överföras samtidigt. Hur som helst går det i alla fall så snabbt att det inte tar alltför lång tid att börja fylla upp de sex terabyten.

Toshiba har inte lagt ner någon möda på utseendet. Toshiba Canvio Desktop är en anonym svart plastlåda med alla kontakter samlade på baksidan. På framsidans ena hörn finns det en liten lysdiod som visar när hårddisken arbetar och ska lämnas i fred.

För den som behöver mer lagringsutrymme eller en hårddisk för säkerhetskopior är Toshiba Canvio Desktop definitivt en bra och effektiv lösning. Priset är emellertid väl tilltaget och det finns gott om konkurrenter som kostar hälften så mycket per gigabyte.


+ Snabb
+ Gott om plats
Dyr per gigabyte

Läs mer om Toshiba Canvio for Desktop


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En smidig lösning för backup eller om datorns inbyggda hårddisk börjar bli för liten.

Specifikationer

Märke
Toshiba
Typ
Extern hårddisk
Kapacitet
6 TB
Anslutning
Usb 3.0
Pris per gigabyte
48 öre
Varvtal
7200 rpm
Storlek
16,7 x 13 x 41,5 cm