Test av HyperX Savage EXO

HyperX Savage EXO

En extern ssd som fungerar lika bra till datorn som en spelkonsol. Fräck formgivning.

av #Hårddisk #HyperX
8.4

Savage EXO är en extern ssd som ser ovanligt fräck ut. Kantiga sidor, glansig grå plast och svarta attribut ger ett spännande intryck. EXO är också framtagen för att fungera som en snabb lagringsenhet för spel och den fungerar lika bra till spelkonsoler som till datorn.

Den tolv centimeter långa enheten är lätt och tunn. I ena kortändan finns det en usb c-port och i den andra en liten lysdiod som visar när enheten jobbar. Det följer med två korta kablar: usb c till usb c samt usb c till usb 3.0.

EXO är formaterad med filsystemet exFAT för att direkt ur lådan passa till olika enheter. Inför det här testet formaterar vi om det till NTFS, som är bättre och säkrare tillsammans med Windows.

HyperX uppger läs- och skrivhastigheter på 500 respektive 480 megabyte i sekunden. När vi testar att skriva en stor fil i Windows når vi 170 MB/s. Lite långsammare går det när vi kopierar många filer – 122 MB/s. Det är inte särskilt imponerande, särskilt som priset är väl tilltaget. När detta skrivs säljer dock Dustin EXO för 950 kronor. För det priset är Savage EXO ett klockrent köp om du behöver en extern lagringsenhet som är liten och lätt att ta med överallt.


+ Liten, lätt och snygg
+ Usb c
Inga topprestanda

Läs mer om HyperX Savage EXO


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Liten och lätt ssd som ser ovanligt fräck ut. Men överföringshastigheterna imponerar inte.

Specifikationer

Märke
HyperX
Typ
SSD
Kapacitet
480 GB
Anslutning
Usb c, usb 3.1
Pris per gigabyte
3:13 kr
Varvtal
-
Storlek
12,4 x 4,9 x 10 cm
Övrigt
2 sladdar medföljer: usb c - usb c; usb c - usb 3.1