Sladdarna som följer med är ovanligt korta.

Freecom mSSD MAXX

Ruskigt snabb externt lagringsenhet

av #Hårddisk #Freecom
9.2

Ssd-enheter kostar fortfarande ganska mycket om man jämför priset per gigabyte med hårddiskar. Även om en ssd kostar mer än en hårddisk för samma lagringsmängd finns det en rad fördelar med att använda en ssd-enhet.

Det vanligaste är att ssd:er sitter i bärbara datorer, men nu har Freecom byggt en extern lagringsenhet baserad på en ssd. Freecom mSSD MAXX anammar ssd-teknikens alla fördelar: den är tyst, den är liten och den är inte minst snabb.

Den lilla externa ssd:n använder den senaste usb-tekniken usb 3.1 generation 2, vilket innebär teoretiska överföringshastigheter på tio gigabit i sekunden. Det följer med två sladdar till datorn: en för nya usb C-portar och en för de äldre usb-portarna.

Usb 3.1 är inte så vanligt ännu, så vi har testat med en usb 3.0-anslutning (blå usb-kontakter av det äldre snittet). Då hamnar läshastigheten på 365 megabyte per sekund, vilket är mer än godkänt.

Under testet kopierar vi en klump filer på totalt fyra gigabyte och då blir ssd:n så pass varm att det knappt går att hålla i den. Det är i sig inget problem eftersom man sällan håller i den, men varningsklockorna ringer eftersom alla elektroniska komponenter åldras snabbare när de blir varma. Ett gott tecken är dock att hela enheten blir lika varm, vilket tyder på att värmen leds bort och sprids ut i chassit på ett effektivt sätt. Fyra gummifötter på undersidan ser till att mSSD MAXX kommer upp en liten bit från bordsytan, vilket förstås är bra när så mycket värme måste kylas bort. En annan fördel är att enheten står stadigt på bordet.

Freecom mSSD MAXX finns att köpa här via Prisjakt.


+ Extremt snabb
+ Ljudlös
+ Två sladdar följer med
Blir mycket varm

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ruskigt snabb externt lagringsenhet som blir väldigt varm när den får jobba hårt.

Specifikationer

Märke
Freecom
Typ
Extern ssd
Kapacitet
515 GB
Anslutning
Usb 3.1 gen 2
Pris per gigabyte
5:47 kr