ADATA SC685 syner ikke af meget, men hastigheden er imponerende.

Adata SC685 Ultra Slim 500 GB

Liten extern ssd.

av #Hårddisk #ADATA
9.4

Att överföra filer från en dator till en annan med en långsam hårddisk är tidsödande och trist. Med Adata SC685 går det i alla fall inte att klaga på att filöverföringarna går segt.

SC685 är en extern ssd som ansluts till en av datorns usb-portar. Den fungerar precis som vilken annan extern hårddisk som helst för att kopiera filer till och från en dator, men med det skillnaden att det går mycket snabbare.

Vi mäter läshastigheter på 559 megabyte i sekunden och skrivhastigheter som är nästa lika höga – 522 megabyte per sekund. Det är den snabbaste filöverföringen via usb som vi någonsin har uppmätt. När det bara tar ett par sekunder att överföra en spelfilm från datorn till ssd:n känns det som om något är fel, men det går faktiskt så snabbt.

De höga hastigheterna beror på att SC685 använder sig av den nyaste och snabbare usb-standarden 3.2. För att få fullt utbyte av ssd:n och komma upp i sådana hastigheter krävs det att även datorns usb-portar stödjer tekniken. I en stationär dator går det att montera ett PCIe-kort som ger en usb 3.2-port på baksidan.

Adata SC685 är bakåtkompatibel med alla äldre usb-standarder, men då sjunker förstås överföringshastigheterna rejält.

Adatas ssd har ungefär samma mått som ett kreditkort, om än en hel del tjockare. Den väger så lite att den knappt märks när man stoppar ner den i en ficka eller väska.

Är det då rätt att välja en ssd? Behöver du massor med lagringsutrymme får du betydligt fler gigabyte per investerad krona om du köper en vanlig hårddisk. Är det däremot viktigt att det ska gå snabbt att kopiera filer, så är det en ssd som gäller. Då är Adata SC685 ett bra val.


+ Extremt snabb
+ Liten och lätt
Högt pris/gigabyte

Läs mer om Adata SC685 Ultra Slim 500 GB


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En extrem snabb extern ssd-enhet, men priset är därefter.

Specifikationer

Märke
ADATA
Typ
Extern ssd
Kapacitet
500 GB
Anslutning
Usb c 3.2
Pris per gigabyte
2:20 kr
Storlek
54,8 x 84,7 x 9,5 mm
Övrigt
35 g