Med app'en kan du styre lyset i hver enkelt pære.

Twinkly Festoon

Festlig ljusslinga som styrs med en app.

av #Diverse #Twinkly
6.7

Trädgårdsfesten får ett lyft med den smarta kulörta ljusslingan Twinkly Festoon. Festoon har 20 lampor som styrs via en app i mobilen och de kan lysa i alla tänkbara färger.

Det må låta enkelt, men tekniken bakom Festoon är tämligen avancerad. När ljusslingan är upphängd, exempelvis i ett träd, och strömsatt, är det dags att ta fram mobilen och fotografera av slingan med appens kamerafunktion. Lamporna kommer nu att blinka medan appen känner av var de individuella lamporna sitter. När processen är klar går det att styra lamporna var för sig och skapa intrikata mönster. När appen vet exakt var varje lampa sitter i förhållande till de andra går det att rita mönster, till exempel svenska flaggan, eller låta ljuset bölja åt olika håll.

Det hela vore mer effektivt om det hade suttit fler lampor i ljusslingan. 20 lampor är i underkant för vad som behövs för att skapa spännande mönster och ljusspel. Det går att köpa till en förlängning med ytterligare 20 lampor, men de kostar 1 000 kronor. Det blir ett dyrt nöje att förgylla festen med dessa smarta och färgglada lampor.

Vi hade dessvärre problem med ett par av lamporna. De kunde inte hålla samma färg som övriga lampor trots att vi ställde in det så i appen.

I december testade vi Twinklys julgransbelysning Strings som har hela 250 lampor (finns med ännu fler), och den ger en betydligt mer intressant ljusupplevelse än Festoon.


+ Smart app
+ Egna mönster
För få lampor
Färgproblem

Läs mer om Twinkly Festoon


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Festoon är en på alla sätt lysande idé, men vi hade lite problem med att få samma färg i alla lampor. Väldigt dyrt nöje.

Specifikationer

Märke
Twinkly
Produkttyp
Smart belysning
Mått
10 m ljus + 4,5 m kabel
Anslutning
120 - 240 V
Övrigt
IP44