Du får syv nye tilslutningsporte til din pc med Trust Dalyx.

Trust Dalyx 7-in-1 Adapter multi-port docking station

Transportabel dockningstation.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Trust
8.4

Många bärbara datorer av i dag är så små och tunna att det inte finns plats för mer än ett par usb c-portar. Lösningen för att ansluta andra typer av enheter är en produkt som Trust Dalyx.

Det här är enligt tillverkaren en dockningsstation. Den gamla definitionen av en sådan är att den ska ligga redo på skrivbordet med allt från skrivaren och ethernetkabeln till tangentbordet och musen anslutna hela tiden. När man kommer med sin bärbara dator är det bara att ansluta den till dockningsstationen med en usb-kabel för att nå alla de andra enheterna. Dalyx är en portabel version av samma sak.

Trusts dockningsstation är avsedd att tas med i väskan tillsammans med en bärbar dator. Vi får två stora usb-portar, en ethernetport för fast nätverk, en hdmi-port för en bildskärm, två kortläsare och en usb c-port som ersätter den port i datorn som dockningsstationen tar upp. Allt är inkapslat i ett tålig aluminiumhölje.

Dalyx fungerar som det är tänkt. Den är liten och lätt att packa ned. Den korta usb c-kabeln sitter fast i dockningsstationen, så det är mycket enkelt att ansluta den till datorn.

Usb c-porten är av version 3.2, generation 1. Det innebär att den klarar teoretisk överföringshastigheter på 5 gigabit per sekund. Vi kommer upp i goda 3,4 megabit i sekunden. Det är dock 40 procent långsammare än vad en extern ssd-enhet med usb c 3.2, generation 2 klarar när den inte behöver skicka data genom dockningsstationen.

Detta är dock knappast ens ett problem. Dalyx gör precis vad den ska och den är ett praktiskt tillbehör att ha med till en modern bärbar dator.


+ Liten och robust
+ Många portar
Långsam usb

Läs mer om Trust Dalyx 7-in-1


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En smidig liten dockningsstation som tillför en massa portar till en bärbar dator.

Specifikationer

Märke
Trust
Produkttyp
Dockningstation
Mått
11,2 x 4 x 1,5 cm
Vikt
57 g
Anslutning
Usb c 3.2 gen. 1